REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar nusibodo ilgos eilės prie oro uostų saugumo vartų? Kada nors kilo noras apsaugininkams duoti kyšį už tai, kad eilė pajudėtų iš mirties taško?

REKLAMA
REKLAMA

Dabar Jūs tai galite lengvai įgyvendinti, praneša britų dienraštis „The Telegraph“. Lutono oro uostas (Londone) suteikia galimybę keleiviams praeiti pro apsaugos vartelius nelaukiant eilėje. Tiesa, ne už dyką. Numatoma, jog pirmenybės teisė kainuos 6 svarus sterlingus (~22 Lt).

REKLAMA

Oro transporto keleivių apsaugos tarnybos atstovas Simon Evans spaudai teigė, jog įvedus šį mokestį oro uostai neturės jokios motyvacijos mažinti eiles ir paprasčiausiai pelnysis.

„Kyla pavojus, kad žmonės, laukiantys įprastinėje eilėje bus visiškai nustumti į galą privilegijuotų mokesčio mokėtojų“, - sakė S.Evans.

Lutono oro uosto didžiausia klientė – pigių skrydžių bendrovė „easyJet“ šį oro uosto žingsnį įvardijo kaip nesąžiningą.

REKLAMA
REKLAMA

Oro uosto atstovai savo ruožtu poziciją gynė teigdami, jog „kai kurie keleiviai neverčiami moka už kamerdinerių paslaugas ar išskirtines laukiamąsias sales, tad suteikti žmonėms galimybę greičiau pereiti per apsaugos vartus nesą nieko bloga“.

Analogiškas mokestis jau taikomas Bristolio, Lidso ir Liverpulio oro uostuose. Ten keleiviai, sumokėję papildomą mokestį, specialiu taku nugabenami prie išskirtinai jų naudojimui skirtų apsaugos vartų. Tuo tarpu Lutone atsisakę mokėti žmonės turės laukti vienoje eilėje, kol bus patikrinti „privilegijuoti“ keleiviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų