• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konstitucinis Teismas (KT) aiškinsis, ar pagrindiniam šalies įstatymui neprieštarauja Baudžiamajame kodekse numatyta baudžiamoji atsakomybė juridiniam asmeniui už fizinio asmens padarytas veikas.

REKLAMA
REKLAMA

KT penktadienį taip pat priėmė nagrinėti prašymą dėl Religinių bendrijų teisės į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo tvarkos įstatymo nuostatos, kad religinės bendrijos prašymus dėl teisės į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo ir turto grąžinimo pateikia to turto valdytojui per vienerius metus nuo šio įstatymo įsigaliojimo dienos, atitikties Konstitucijai.

REKLAMA

Dėl Baudžiamojo kodekso normų į KT kreipėsi Apeliacinis teismas, nagrinėjęs baudžiamąją bylą, kurioje UAB "Brasa" direktorė klastojo dokumentus, apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą, vengė mokėti mokesčius, pasisavino valstybės biudžeto lėšų ir padarė kitų finansinių nusikaltimų.

Abejonių dėl Religinių bendrijų teisės į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo tvarkos įstatymo kilo Kauno apygardos administraciniam teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Jis nagrinėjo Mažesniųjų Brolių Ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos atstovų skundą atnaujinti terminą prašymui ir nuosavybės teises patvirtinantiems dokumentams dėl išlikusio nekilnojamojo turto pateikti.

Mažesniųjų Brolių Ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincija galutinai atsikūrė ir įregistruota Juridinių asmenų registre 2001 m. gegužės 15 d. Tik 2005 m. liepos 13 d. Lietuvos centrinis valstybės archyvas informavo, kad iki 1940 metų Kauno Šv. Pranciškaus Mažesniųjų Brolių vienuolynui priklausė nekilnojamasis turtas Nemuno gatvėje.

Priėmus šiuos prašymus KT nagrinėjimo laukia 61 prašymas, iš kurių 11- dėl tos pačios Baudžiamojo kodekso nuostatos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų