REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kairieji siekia pastoti kelią prancūzų radikalui

Europos Parlamento nariai daro viską, jog neatsitiktų taip, kad liepos mėnesį vyksiančiai parlamento sesijai pirmininkautų Prancūzijos dešinysis radikalas Jeanas-Marie Le Penas. Nacionaliniam Forntui vadovaujantis aštuoniasdešimtmetis politikas, jei būtų birželį išrinktas į Europarlamentą, pagal dabartinius nuostatus turėtų pirmininkauti pirmajai jo sesijai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajai sesijai tradiciškai pirmininkauja seniausias parlamento narys. Tačiau socialistai bei žalieji siekia jau dabar užkirsti kelią tokiai galimybei. J-M. Le Penas yra pagarsėjęs savo nacionalistinėmis pažiūromis ir 1987 metais pavadino nacių vykdytą žydų Holokaustą tik „istorijos dalelyte“.

REKLAMA

Socialistų grupei priklausantis vokietis Martinas Schulzas teigia besibaiminantis, kad Holokaustą kvestionuojantis radikalas gali pirmininkauti Europarlamento darbui. Žaliųjų lyderis Danielis Cohn-Benditas ragina, kad inauguracinei sesijai verčiau vadovautų jauniausias į parlamentą išrinktas politikas.

J-M. Le Penas tokius kairiųjų veiksmus jau pavadino idiotizmu. „Kaip tik jiems tuo ir užsiimti. Jie veikiausiai priims ir rezoliuciją, kad žemė nustotų suktis“ - teigė Prancūzijos Nacionalinio Fronto lyderis.

Tam, kad būtų prastumtas kairiųjų pasiūlymas, užkirsiantis kelią J-M. Le Penui pirmininkauti posėdžiui, turi būti pasiektas vieningas visų Europarlamento frakcijų sutarimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų