REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos ministerija, praėjusios savaitės pabaigoje pranešusi apie organizuojamą konferenciją „Biotechnologijos saugaus naudojimo ir vystymo perspektyvos Lietuvoje“, trečiadienį nuo jos rengimo atsiribojo.

REKLAMA
REKLAMA

„Aplinkos ministerija nėra šios konferencijos rengėja ar finansuotoja. Aplinkos ministerija konferencijoje dalyvauja tik svečio teisėmis“, - teigiama trečiadienį išplatintame pranešime.

REKLAMA

Praėjusią savaitę ministerija skelbė, kad "kovo 24 - 25 dienomis Vilniuje Lietuvos biotechnologų asociacija kartu su Aplinkos ministerija ir biotechnologijos institutu bei Pasaulio aplinkos fondo ir Jungtinių Tautų aplinkos apsaugos programos vykdomu projektu „Biosaugos sistemos įgyvendinimas Lietuvoje“ rengia mokslinę - praktinę konferenciją „Biotechnologijos saugaus naudojimo ir vystymo perspektyvos Lietuvoje“.

Konferenciją antradienį sukritikavo Lietuvos žaliųjų judėjimas, aiškinęs, kad joje esą nebus nei vieno bent kiek skeptiškai genetiškai modifikuotus organizmus (GMO) vertinančio pranešėjo.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors Lietuvoje yra ir kitaip apie GMO manančių mokslininkų, tačiau jų nuomonė visada ignoruojama. Todėl tokie renginiai griauna visuomenės pasitikėjimą mokslininkais.(...) Mes žinome, kad Lietuva patiria didžiulį spaudimą pakeisti savo griežtą poziciją GMO atžvilgiu, todėl raginame Lietuvos valdžios atstovus labiau paisyti savo piliečių interesų, o ne tarnauti užsienio biotechnologijų gigantų verslo įgeidžiams, kurie gena į pavojų tiek Lietuvos gamtinę aplinką, tiek ir žmonių sveikatą“, - teigė žalieji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aplinkos ministerijos teigimu, Lietuvos pozicija GMO atžvilgiu nesikeičia - esą kaip ir anksčiau, taip ir dabar laikomasi maksimaliai griežtos arba atsargumo pozicijos, kurią dar 2004 metais suformavo Vyriausybė. Primenama, jog atsargią Lietuvos poziciją GMO atžvilgiu aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas išsakė ir kovo pradžioje Briuselyje vykusiame ES Aplinkos Tarybos posėdyje.

Konferencijos tikslas, pasak praėjusios savaitės AM pranešime cituojamo AM Gamtos apsaugos departamento Genetiškai modifikuotų organizmų skyriaus vedėjo Daniaus Lygio, - pateikti Lietuvos visuomenei objektyvią informaciją apie galimybes saugiai vystyti biotechnologiją mūsų šalyje ir sudaryti galimybes Lietuvos mokslininkams pasidalinti savo žiniomis su visuomene.

„Abejonių dėl tariamai pasikeitusios ministerijos pozicijos GMO atžvilgiu galėjo sukelti ministerijos atstovo komentaras žiniasklaidos priemonėms. Aplinkos ministerija pabrėžia, jog atstovo teiginiai nėra oficiali ministerijos pozicija. Įgaliojimai kalbėti ministerijos vardu jam nebuvo suteikti“, - teigiama trečiadienį išplatintame AM pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų