REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Miuziklas „Privataus seklio istorija“ pradėjo savo žygį po Lietuvą.

Praėjusį sekmadienį „Privataus seklio istorija“ buvo pristatyta Vilniaus „Domino“ teatre susirinkusiai publikai. Netrukus „FU studija“ aplankys Klaipėdos, Kaišiadorių, Šiaulių, Alytaus, Jonavos scenas. Vilniečių spektaklio žiūrovų dėmesį iš karto patraukė įspūdingi aktorių kostiumai. Tačiau ne daug kas žino, kad prie įsimintinų miuziklo „Privataus seklio istorijos“ kostiumų ranką pridėjo ir pagrindinio vaidmens atlikėja Inga Baranauskienė.  

REKLAMA
REKLAMA

Susidomėjimas neatsitiktinis

Ingos susidomėjimas drabužių derinimu neatsitiktinis, mat pagal įgytą profesiją ji yra penktos kategorijos siuvėja. Moteris baigė paslaugų verslo mokyklą, kur įgijo aukščiausios kategorijos siuvėjos diplomą, tačiau likimas jai lėmė šokėjos karjerą. Įgyta specialybė Ingai nuolat praversdavo. Pradėjusi dainuoti prieš keletą metų Lietuvos muzikos padangėje žibėjusioje grupėje „F.U“, Inga ypač susidomėjo sceniniu stiliumi ir pradėjo ieškoti įdomesnių saviraiškos formų. „Drabužių pasiūla tuomet buvo gerokai mažesnė, tad man teko daug eksperimentuoti, pačiai siūtis sceninius drabužius, - prisimena Inga. - Bendraudama su grupės „F.U“ sceninį įvaizdį tuomet kūrusiu dizaineriu Gičiu Bertuliu ėmiau domėtis sceniniu įvaizdžiu“.  


REKLAMA



Teodoro Biliūno nuotr.

Užvedančiųjų šokėjų aprangos kodo kūrėja

Atsiradus didesniam drabužių stilių pasirinkimui reikėjo įvertinti, kas tinka scenai. Tada ir atsiskleidė Ingos kaip stilistės talentas. Įvertinęs grupės „F.U.“ sceninį įvaizdį, pagalbos iš Ingos paprašė vienas tuomet tik duris atveriantis žinomas Kauno muzikos klubas. Moderniai įstaigai norėjosi išskirtinio įvaizdžio. „Manęs paprašė sukurti naują „go go“ šokėjų įvaizdžį. Prieš septynerius metus bet kuriame muzikos klube šios šokėjos atrodė kaip viena – su pūkuotom kojinėm iki kelių, - šypsosi miuziklo aktorė. – Pasiūliau grįžti į retro stilių, priminiau, kad merginos gali segėti sijonus ir korsetus“. Pasirodo, Ingos pasiūlymas buvo taiklus. Šis stilius gyvuoja klubuose net po septynių metų. Kiek vėliau Inga, jau kartu su dizaineriu Gičiu, pasiūlė užvedančiosioms šokėjoms apsitemti plonyčiais kombinezonais. Seksualiai atrodantis drabužis taip pat tapo „go go“ šokėjų standartine apranga. „Muzikos klubo vadovai, keisdami klubo įvaizdį panoro kažko kosmiško, - prisiminimais dalijasi Inga. – Tuomet ir pasiūliau baltus kombinezonus su gobtuvais per kuriuos išlenda plaukai. Šie kostiumai klubo lankytojams padarė didžiulį įspūdį, o  aš džiaugiausi, kad klientai pasitikėjo mano „matymu“. Jau dvejus metus Ingos patarimų klauso ir festivalio „Pure future“ organizatoriai. Inga kartu su dizaineriu Gičiu ėmėsi kurti šio festivalio sceninį įvaizdį, o makiažo patarimais jiems padeda pernai geriausiu išrinktas vizažistas Aurimas Juodiškis.  


REKLAMA
REKLAMA



"FU studijos" archyvo nuotr.

Koleges „į protą“ vedė per ašaras

Debiutuojančios merginų grupės „FU Angels“ sceninis įvaizdis – taip pat Ingos darbo vaisius. Jį išvydę nustebo net garsiausi Lietuvos prodiuseriai. Šios grupės merginas Inga puošia ne tik scenai. Merginos įsiklauso ir kolegės patarimus kaip rengtis ne tik įvairiuose vakarėliuose, bet ir leidžiant laisvalaikį. „Pasirinkti dabar yra iš ko, tereikia mokėti atsirinkti, - įsitikinusi Inga. – „FU Angels“ merginoms nuolat kartoju, kad įvaizdį kuria ne tik drabužiai, bet ir makiažas bei papuošalai. Dėl to iš pradžių buvo ir nesusipratimų, ir ašarų, ir net konfliktų. Tačiau man pavyko jas įtikint, kad ir kur dabar jos bepasirodytų visur reikia atrodyti stilingai, išraiškingai. Juk tai grupės įvaizdis, o jį reikia puoselėti nuolat. Džiaugiuosi, kad pavyko sukurti paslaptingų ir sunkiai pasiekiamų merginų įspūdį“. Stebėdama šiandienos muzikos sceną Inga pastebėjo, kad bandydami patikti žiūrovui Lietuvos atlikėjai neretai persistengia, tačiau išskyrė naująjį Manto įvaizdį kaip itin harmoningą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



"FU studijos" archyvo nuotr.

Stilių kūrė ir miuziklui

Miuziklo „Privataus seklio istorija“ dizaineris Gitis stilizavo vyriškių kostiumus, o Inga ėmėsi moteriškųjų. „Man norėjosi, kad kiekvienas rūbas tiksliai atspindėtų tą sceną, kurioje su juo pasirodoma. Pati per spektaklį savo apdarą pakeičiu net penkis kartus. Tačiau mums, moterims, persirenginėti juk vienas malonumas, - šypsosi Inga.  

Priminsime, kad miuziklas „Privataus seklio istorija“ pasakoja apie padavėjo Lu (Ridas Žirgulis) meilę kerinčio grožio dainininkei Mandy Cooper (Inga Baranauskienė). Tačiau ją iš Lu paveržia turtuolis nusikaltėlių pasaulio autoritetas Roksteris. Metai bėga, tačiau Lu negali pamiršti savo meilės. Norėdamas žinoti kaip gyvena Mandy jis tampa privačiu sekliu. Ir štai vieną dieną, prabėgus penkiolikai slegiančio laukimo metų, ji pati jam paskambina...  

REKLAMA

Artimiausi „Privataus seklio istorijos“ spektakliai:    

Balandžio 3d. Kaišiadorys, Kaišiadorių kultūros centras   

Balandžio 11d.Šiauliai,  Šiaulių miesto kultūros centras  

Balandžio 13d. Alytus, Alytaus kultūros ir komunikacijos centras  

Balandžio 24d. Jonava, Jonavos kultūros centras  

Balandžio 30d. Klaipėda, Klaipėdos Žvejų rūmai  

Gegužės 10d. Kaunas, Kauno Valstybinis muzikinis teatras

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų