REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

O.Pikul šokiruoja nekultūringi vairuotojai

Šviesiaplaukė grupės „Olialia pupytės“ narė sako, jog pats nemaloniausias dalykas kelyje - nemandagūs vairuotojai. Mergina pasakojo, kad kai kurie net į automobilį mėgino įsiveržti sankryžoje, matyt, pamokyti vairuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Laimė, Oksanos Pikul „Mercedes-Benz CLK 200“ sumontuotas patikimas užraktas, leidžiantis atidaryti duris tik iš vidaus. „Ir ramu, kad rankinės niekas nuo priekinės sėdynės nepagriebs - sako, kad taip nutinka stovint sankryžose“, - pasakojo O.Pikul.

REKLAMA

1. Kaip vairuojate?

- Kultūringai, bet ekspresyviai. Moteriškai.

2. Ką reiškia „moteriškai“?

- Skirtingai nei vyrai, kelyje mes atsargesnės, apdairesnės. Manau, moterys nerodo pirštais negražių ženklų pro langus, kaip vyrai mėgsta parodyti.

3. Yra ir jums parodę?

- Kartą stovėjau sankryžoje ir kramčiau kramtomąją gumą. Ji pasidarė nebeskani, tai atsidariau langą ir išmečiau. Padariau tai automatiškai, žinau, kad negerai. Ir tada šalia stovinčiame automobilyje sėdintis vyras ėmė man rodyti tokius ženklus... Tai ačiū Dievui, kad jo nesigirdėjo! Turbūt tai būtų buvusi ilgiausia keiksmažodžių virtinė. Mane šokiruoja, kad žmonės baisiai nekultūringi ir prie vairo, ir gyvenime.



4. Kaip reaguojate į pasakymą „blondinė prie vairo“?

REKLAMA
REKLAMA

- Nereaguoju. Jau pripratusi.

5. Ar esate gavę baudų?

- Eismo taisyklių stengiuosi nepažeisti ir važiuoju kultūringai. Nuobaudų turiu tik už ne vietoje pastatytą automobilį. Ir greičio neviršiju, nors kartais mane baisiai nervina žmonės, kurie važiuoja labai lėtai ir niekur neskuba, nes aš visada labai skubu. Pastebiu, kad lekiu net kai turiu laiko - iš įpratimo. Nebeišeina lėtai važiuoti.

6. Kuris vairuoja, kai važiuojate kartu draugu?

- Kai išsiruošiame toliau, pavyzdžiui, prie jūros, dažniausiai keliaujame draugo automobiliu, o aš patenkinta sėdžiu keleivio pusėje. Man labai patinka, kai mane vežioja. (Šypsosi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Ar automobilio spalva svarbu?

- Svarbu. Bet jei reikėtų rinktis tarp spalvos ir techninių parametrų, rinkčiausi parametrus.

8. Ar nevargina tokios pretenzingos automobilio spalvos?

- Šviesiu salonu važinėtis sunku. Ar avalynė perėjus gatve nešvari, ar atsisėdi kokiais džinsais - viskas matyti. O juodą automobilį apskritai reikia plauti dažniau nei bet kurį kitą - labai tam neturiu laiko. Jei kada tektų keisti automobilį, rinkčiausi šviesios išorės ir tamsaus salono mašiną.



9. Ar dažotės automobilyje?

- Dažnai tenka ir lūpas pasidažyti, ir kokią blakstieną, ir nagus nusilakuoti... Sykį viską aplinkui buvau aplakavus raudonu laku: ir automobilį, ir telefoną, ir plaukus - išsigandau, kad kraujas. (Juokiasi.) Nors kelyje to daryti nereikėtų - gali nepamatyti, ko reikia.

REKLAMA

10. Kaip elgiatės ypatingoje situacijoje?

- Svarbiausia - reakcija. Ją ir gerus stabdžius turiu. Ir stengiuosi dažnai dairytis į užpakalinio vaizdo veidrodėlį - ar suspės sustabdyti tas, kuris paskui važiuoja.

11. Kokias blogybes matote kelyje?

- Labiausiai į akis krinta nemandagumas. Vyrai labai nedraugiški moterims. Sykį aplenkėme su mama automobilį, tai jį vairuojantis vyras mudvi prisivijo, aplenkė ir dar sankryžoje bandė pas mus įlipti - matyt, paaiškinti, kokios mes blogos. Argi taip sunku praleisti moterį?..

O kad moteris moterį praleistų - apskritai retenybė. Todėl aš stengiuosi visada praleisti moterį - štai taip feministiškai.

REKLAMA

12. Kaip reaguojate į gerąja prasme dėmesį rodančius vairuotojus?

- Susigėstu, bet taip pat šypteliu.

13. Ar teko keisti padangą?

- Ne. Vieną kartą pagelbėjo mama. Kitą - taksi vairuotojas sustojo.



TRUMPAI

Vairuojamas automobilis - „Mercedes-Benz CLK 200“.

Vairavimo stažas - 5 m.

Vairavimo būdas - kultūringas, bet ekspresyvus.

Eismo įvykių skaičius - nėra.

Svajonių automobilis - nėra.




„Olialia pupytės“. („Olialia“ archyvo nuotr.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų