• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo sausio pabaigos vykstantis konkursas į Vyriausybės kanclerio postą niekaip nesibaigia. Kovo viduryje turėjęs baigtis konkursas šiuo metu yra sustabdytas.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės spaudos tarnyba BNS informavo, kad Andriaus Kubiliaus vadovaujamos Vyriausybės programoje numatyta kanceliarijos pertvarka.

REKLAMA

Šiuo metu Saulėlydžio komisijai pavesta peržiūrėti Vyriausybės kanceliarijos funkcijas bei veiklą ir pateikti siūlymus dėl institucijos pertvarkymo.

Kadangi iki šiol nesąs aiškus Vyriausybės kanclerio statusas, konkurso į Vyriausybės kanclerio pareigas procedūra buvo sustabdyta.

BNS žiniomis, paskelbtam konkursui dokumentus buvo pateikę du asmenys.

Premjero atstovas spaudai Ridas Jasiulonis ketvirtadienį BNS sakė, kad iki vasaros pabaigos bus apsispręsta dėl Vyriausybės kanceliarijos reorganizavimo. „Tuomet ir bus aišku, ar ši pareigybė taps politinio pasitikėjimo, ar bus skelbiamas konkursas“, - teigė R.Jasiulionis.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Vyriausybės kanclerio pareigas eina buvęs Užsienio reikalų ministerijos (URM) valstybės sekretorius Deividas Matulionis. Jis sausio 20 d. paskirtas eiti šias pareigas be konkurso, nors pagal įstatymą asmuo į šias pareigas atrenkamas konkurso būdu.

Anksčiau Vyriausybės Personalo skyriaus vedėja Renata Sadzevičiūtė BNS yra sakiusi, kad D.Matulionis Vyriausybės kanclerio pareigas eis laikinai, kol įvyks konkursas šioms pareigoms eiti.

Į kanclerio pareigas diplomatas perkeltas „esant tarnybiniam būtinumui“.

Vos tapęs premjeru A.Kubilius pareiškė savo Vyriausybės kancleriu norįs matyti D.Matulionį.

Buvęs Vyriausybės kancleris Valdemaras Sarapinas perkeltas dirbti į URM.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų