• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Festivalio „Mados infekcija“ užkulisiai

Likus savaitei iki festivalio „Mados infekcija“, kovo 14 d., šeštadienį, 13-17 val. festivalio užkulisiai ir juose dirbantys profesionalai vienai dienai persikraustys į mados ir stiliaus centrą „Europa“ (Konstitucijos pr. 7, Vilnius), kur vyks renginys „Grožio infekcija“.

REKLAMA
REKLAMA

Iškilminga renginio pradžia bus pažymėta fotografo Gedmanto Kropio parodos „Tranz-formacijos Zona“ atidarymu.

REKLAMA

Specialiai festivaliui sukurtas makiažas

Renginio „Grožio infekcija“ lankytojai galės pamatyti, kaip atrodo festivalio užkulisiai, kuriuose ruošiamas makiažas modeliams. Festivalio „Mados infekcija“ prodiuserė Renata Mikailionytė ir nuolatinis festivalio makiažo meistras Aurimas Juodiškis renginio žiūrovus supažindins su naujausiomis šio pavasario makiažo tendencijomis.  

Apsilankiusieji „Grožio infekcijoje“ turės galimybę ne tik stebėti madingiausius makiažus, juos vietoje išbandyti, bet ir pasigrožėti specialiai festivaliui „Max Factor“ vizažisto A. Juodiškio sukurtu makiažu. Pasak A. Juodiškio, moteriška elegancija ant podiumo derinama su „deginančiu“ makiažu – taip sukuriamas ryškus, drąsus ir nepaprastai seksualus įspūdis. Ypač akcentuojamos gilios, tamsios, aistra degančios akys ir ryškios lūpos – jos teikia dramatiškumo, žavesio bei įžūlumo.

REKLAMA
REKLAMA

Filmai apie festivalio organizavimą  

Stebėdami makiažo meistrų pasirodymus bei dalyvaudami vertingoje „Mados infekcijos“, „Europos“ bei „Max Factor“ loterijoje, renginio dalyviai turės išskirtinę progą pamatyti anksčiau viešai nerodytą filmuotą medžiagą apie praėjusių metų festivalio organizavimą „Making-of“ ir „Backstage“.  

Filme „Making-of“ galima išvysti, kaip likus savaitei iki festivalio asketiškos šiuolaikinio meno centro erdvės prisipildo daugiatonėmis geležinėmis konstrukcijomis. Iš jų vėliau konstruojama vis kitokia „Mados infekcijai“ būdinga scenografija bei kasmet nauji, netradiciniai podiumo sprendimai. Antrasis filmas „Backstage“ plačiai atveria duris į festivalio užkulisius, kuriuose jaučiamas tikrasis renginio pulsas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Festivalio užkulisiai yra pats tikriausias festivalio veidas. Čia viskas tikra: nuo kunkuliuojančių emocijų iki naujausių makiažo tendencijų, todėl labai įdomu dalyvauti šitame procese, o vėliau stebėti sustabdytas akimirkas“, - sakė „Mados infekcijos“ prodiuserė R. Mikailionytė.  

Žiūrovams apsirengti padės dizaineriai

Festivalyje „Mados infekcija“ savo naujausias kolekcijas pristatysiančios dizainerės Sandra Straukaitė, Gabrielė Januškevičiūtė ir Sonata Bylaitė renginyje „Grožio infekcija“ burtų keliu paaiškėjusius laiminguosius konsultuos mados klausimais ir padės stilingai išleisti renginio loterijoje laimėtus vertingus „Europos“ dovanų čekius.  

REKLAMA

Fotografijų paroda „Tranz-formacijos Zona“

Grožio popietėje apsilankiusiųjų laukia pirmosios šiųmetinio festivalio parodos „Tranz-formacijos Zona“ atidarymas. Profesionaliai pro objektyvą žvelgiančia akimi įamžintas akimirkas iš praėjusių metų „Mados infekcijos“ užkulisių pristatys ilgametis festivalio fotografas G. Kropis. Parodą atidarys „Mados infekcijos“ idėjos autorė S. Straukaitė, festivalio prodiuserė R. Mikailionytė ir parodos autorius G. Kropis.

„Zonoje jau kelintą pavasarį žydi sintetinės gėlės. O dar ten pilna makromechaninių skruzdėlių, kurios kutena trikojėms mergaitėms padus, skruostus ir nosis. Bet man čia patinka. Jaučiuosi kaip namuose. Mano biomechaninė akis fiksuoja saulėlydį. Tuoj atslinks debesys ir įsižiebs lazeriniai prožektoriai, skatinantys energijos išsiskyrimą. Stebėtojai plos rankomis, stimuliuodami vykstančius procesus“, - metaforiškai apie savo parodą atsiliepia pats autorius.

REKLAMA

Nuo kovo 14 dienos mados ir stiliaus centre „Europa“ mėnesį laiko bus eksponuojama 14 fotografo G.Kropio užfiksuotų „Mados infekcijos“ akimirkų, suteikiančių galimybę žvilgtelti į festivalio užkulisius.  

„Mums labai malonu, kad jau tapo gražia tradicija pirmąją festivalio parodą pristatyti „Europoje“. Mūsų lankytojai kasmet su malonumu apžiūrinėja įspūdingiausias „Mados infekcijos“ akimirkas. Šiemet jie turi unikalią galimybę išvysti ne tik fotografijas iš užkulisių, bet ir juose vykstantį veiksmą bei grožio paslaptis“, - renginiu „Grožio infekcija“ džiaugėsi prekybos centro „Europa“ vadovė Sandra Kivilienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors didžiausias dėmesys festivalyje skiriamas kolekcijoms, „Mados infekcijos“ metu šiuolaikinio meno centre savo fotografijų parodas pristatys su mados pasauliu susiję ir jį iš vidaus gerai pažįstantys fotografai Aistė Valiūtė ir Daumantas Plechavičius bei kompanijos „Max Factor“ vizažistas A. Juodiškis, stilistė Karina Leontjeva.

Renginio „Grožio infekcija“ programa:

13:00 – Gedmanto Kropio fotografijų parodos „Tranz-formacijos Zona“ atidarymas (dalyvauja G.Kropis, S.Straukaitė, R.Mikailionytė).

13:30 – Specialiai festivaliui „Mados infekcija” sukurto vizažisto Aurimo Juodiškio makiažo ir naujausių tendencijų pristatymas.

REKLAMA

14:00 – „Grožio infekcijos“ loterija / „Mados infekcijos“ filmų peržiūra / apsipirkimas su dizainerėmis / parodomieji makiažai žiūrovams.

17:00 – Renginio uždarymas.



Renata Mikailionytė (P.Gasiūno nuotr.)



Aurimas Juodiškis (P.Gasiūno nuotr.)



Gedmantas Kropis (G.Kropio nuotr)




T.Kaunecko nuotr.




Sandra Straukaitė (E.Eigirdaitės nuotr.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų