REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

S. Miloševičiaus žvalgybai vadovavo CŽV agentas

Hagos tribunolo kalėjime mirusio buvusio Serbijos prezidento Slobodano Miloševičiaus žvalgybai vadovavęs Jovica Stanisičius, kuris yra kaltinamas sukūręs genocidą vykdžiusius mirties būrius, iš tikro buvo labai vertingas JAV Centrinės žvalgybos valdybos informatorius, suteikęs daug naudingų žinių, rašo „Los Angeles Times“.

REKLAMA
REKLAMA

CŽV Hagos tribunolui perdavė slaptą dokumentą, kuriame išvardijami J. Stanisičiaus nuopelnai padedant CŽV.

REKLAMA

Dokumentas lieka įslaptintas, tačiau šaltiniai atskleidė jo turiniai. Teigiama, kad CŽV J. Stanisičių užverbavo 1992 metais Belgrade. „Po Jugoslavijos subyrėjimo agentūra veikė aklai. Prasidėjo kovos Bosnijoje ir Hercegovinoje, S. Miloševičius buvo regimas kaip grėsmė Europos saugumui ir CŽV siekė gauti žvalgybos informacijos iš neramumų zonos“ - teigė į atsargą išėjęs agentūros pareigūnas Williamas Lofgenas.

„8 metus J. Stanisičius buvo pagrindinis CŽV žmogus Belgrade. Jis pasidalindavo detalėmis apie vidinius S. Miloševičiaus režimo darbus, kurie buvo aptariami laivuose ir saugiuose namuose palei Savos upe. Jis teikė informaciją apie tai, kur buvo laikomi NATO įkaitai, padėjo CŽV operatyvininkams išekoti kapaviečių ir Bosnijoje padėjo agentams sukurti slaptų bazių tinklą“ - J. Stanisičiaus nuopelnus vardijo W. Lofgenas.

Tuo pačiu metu, kaip teigiama, J. Stanisičius S. Miloševičiaus režimo įsakymu kūrė mirties būrius, kurie vykdė genocidą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų