REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento posto apsisprendusi siekti Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos (LVLS) lyderė Kazimira Prunskienė savo galimybes vertina „pakankamai gerai“, tačiau prisipažįsta, kad eurokomisarės Dalios Grybauskaitės konkurencija neleidžia būti visiškai užtikrintai.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį per spaudos konferenciją politikė tvirtino, jog reikėtų pasvarstyti pokyčių galimybę įgaliojimus naujai išrinktam prezidentui grąžinsiančioje Vyriausybėje.

REKLAMA

„Išrinkus naują prezidentą, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, o prezidentas laikinai paveda eiti tai pačiai Vyriausybei, kol jis pateikia Seimui naują premjero kandidatūrą. Tai gali būti ta pati, bet gali būti ir kita. Ir čia yra galimybė turėti labai rimtą, kietą diskusiją su pretendentais, su koaliciją suformavusiomis partijomis ir frakcijomis“, - aiškino K.Prunskienė.

K.Prunskienė pabrėžė, kad prezidentui būtina atsverti tokius Vyriausybės veiksmus kaip „nepastovumas ir blaškymasis“.

REKLAMA
REKLAMA

„Kritiškai vertinu dabartinės Vyriausybės veiksmus ir gebėjimus spręsti problemas šiuo sunkiu metu. Kai kurie veiksmai, mokesčių reformos nesistemiškas pertvarkymas, kai kurie kiti sprendimai didina krizę, o ne stabdo (...) būtina prezidentui atsverti kai kuriuos nekonstruktyvius Vyriausybės veiksmus: nepastovumą, blaškymąsi, kurį šiandien stebime, kai tik ką pradėjusi dirbti Vyriausybė, pasitvirtinusi savo programą, jau esminius jos punktus priversta kaitalioti“, - įsitikinusi politikė.

K.Prunskienė galimą konkurentę D.Grybauskaitę vertina atsargiai.

„Pakankamai gerai (vertinu savo galimybes rinkimuose - BNS), bet nesu tiek naivi, kad būčiau visiškai užtikrinta arba visiškai įsitikinusi. Bus rimta konkurencija (...) Nėra abejonės, kad rimčiausia konkurentė, jeigu kandidatuos, bus Dalia Grybauskaitė“, - spaudos konferencijoje dėstė politikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak K.Prunskienės, visuomenėje šiandien yra prezidentės moters poreikis ir iš jos, ir D.Grybausktaitės tokią išsirinkti „yra šansas“.

„Man bus, jeigu ji apsispręs, įdomu su ja diskutuoti, susikalbėti panašia kalba apie svarbius valstybei reikalus, aš asmeniškai dėl to neišgyvenu, atvirkščiai - tai dar vienas šansas Lietuvai išsirinkti profesionalų prezidentą - iš mudviejų sudėties. Vyrų tarpe aš šiandien dar neįvardyčiau kandidato, prieš kurį aš pagrįstai būgštaučiau pralaimėti“, - sakė politikė.

Prezidento rinkimų pirmas turas vyks gegužės 17 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų