• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Snoro“ bankas keikiamas Anglijoje

„Balsas.lt savaitėje“ teigiama, kad Didžiosios Britanijos finansinių paslaugų priežiūros institucijai (FPPI) nusprendus „Snoro“ neįsileisti į šalies finansų rinką, sujudo ir klientai Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Norima atsiimti indėlius

Savaitraštį „Balsas.lt savaitė“ pasiekė žinia, kad indėlių „Snoro“  banke turintys gyventojai nori juos kuo skubiau atsiimti. Skaitytoja Veronika (redakcijai pavardė žinoma) tikino, kad jai labiausiai nerimą kelia pasklidusi žinia apie įtarimus „Snorui“ dėl galimo pinigų plovimo ir finansinių nusikaltimų.

REKLAMA

„Nesijaučiu saugi, nesu tikra, ar mano pinigai iš šio banko nedings. Galbūt vieną rytą atsibudusi suprasiu, kad jų nebėra? Ten visos mano santaupos juodai dienai“, − nerimavo moteris.

Anglijos atstumtame „Snoro“ banke vilnietė laiko palyginti nedidelę sumą − keliolika tūkstančių litų, tačiau iš pensijos gyvenančiai moteriai tai yra dideli pinigai.

Apie klientus vengia kalbėti

„Snoro“ atstovai vengia bet kokių komentarų apie tai, kokių pasekmių jo veiklai Lietuvoje turėjo prieš nosį užtrenktos durys į Didžiosios Britanijos bankų sektorių. Į klausimus, kiek „Snoro“ klientų suskubo atsiimti indėlius, ar pageidavo turimą paskolą pervesti į kitus bankus, taip pat ar toks akibrokštas nekenkia kitų Lietuvos bankų įvaizdžiui, „Snoras“ nenorėjo atsakyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsakėme į tai, ką galėjome“, − sakė „Snoro“ komunikacijos vadybininkė Vaida Žykutė. 

Prieš tai savaitraščiui „Balsas.lt savaitė“ atsiųstame oficialiame atsakyme, kurį pasirašė banko pirmasis viceprezidentas Naglis Stancikas, teigiama, kad gindamas savo teisėtą interesą ir manydamas, kad FPPI veiksmas yra perdėtas, „Snoras“ kreipėsi į atitinkamas Jungtinės Karalystės teismų institucijas. Bylos nagrinėjimo laikas artėja.

Laukiama teismo sprendimo

Prieš dvi savaites „Baltictimes.com“ pranešė, kad FPPI uždraudė „Snorui“ atidaryti filialą Anglijoje, nes Lietuvoje veikiantis bankas teikdavo klaidinančią ir ne visą informaciją. Taip pat buvo kritikuojamas didžiausias akcininkas Vladimiras Antonovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tinklalapis „Timesonline.com“ rašo, kad bankas nepaminėjo, jog jam nebuvo leista imtis mažmeninės bankininkystės. Taip pat „Snoras“ nutylėjo, kad baudą jam buvo skyręs centrinis bankas. 

N. Stancikas tikino, kad FPPI savo argumentuose, kuriais grindžiamas draudimas bankui užsiimti bankine veikla, nėra jokių pareiškimų apie banko ir jo antrinių įmonių Lietuvoje, Anglijoje ar kitur netinkamo elgesio plėtojant finansų verslą.

Esą FPPI argumentuose paminėti tik atvejai, kuriuos institucija vertina kaip informacijos neatskleidimą. „Visi tokie atvejai nebuvo sąmoningi ir nebuvo siekiama nuslėpti, neatskleisti bet kokią, FPPI nuomone, aktualią informaciją“, − tikino banko atstovas.

REKLAMA

Uždrausta atidaryti padalinį

N. Stanciko teigimu, „Snoras“ veiklos plėtrai yra numatęs steigti teritorinius padalinius užsienio valstybėse. Didžioji Britanija − vienas iš jų. 2007 metais buvo kreiptasi į Lietuvos banką su prašymu persiųsti informaciją apie padalinio steigimą šioje šalyje.

Lietuvos bankas 2008-ųjų sausį persiuntė šią informaciją Anglijos FPPI ir taip išreiškė sutikimą, kad Lietuvoje registruotas bankas plėstų veiklą. Filialas Anglijos įmonių registre buvo įregistruotas po keturių mėnesių.

„Banko filialui net nepradėjus veikti, Finansų paslaugų priežiūros institucija ėmėsi veiksmų, neleidžiančių tai daryti“, − aiškino padėtį N. Stancikas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų