• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krašto apsaugos savanorių pajėgose tarnaujanti Violeta Iljinych neigia įžeidinėjusi ir mušusi dainininkę ir TV laidos vedėją Berneen Candis-Čereška.

REKLAMA
REKLAMA

Po teismo posėdžio šeštadienį kaltinamoji su advokatu išvyko į apklausą kitoje byloje. V.Iljinych įtarimai pateikti dar atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl nesantaikos kurstymo. Mergina buvo užfiksuota dalyvavusi praėjusių metų kovo 11-ąją vykusiose eitynėse Vilniuje. Per šias eitynes jo dalyviai rėkė „Juden Raus“, „Lipo žydas kopėčiom“ ir „Viens du trys, graži Lietuva be ruso“.

REKLAMA

„Konfliktas įvyko, nes Berneen parodė ranka nepadorų gestą. Aš norėjau paaiškinti, kad ji negražiai elgėsi, (...) pasakyti mini moralą“, - šeštadienį per Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo posėdį sakė kaltinamoji V.Iljinych.

Ji pasakojo 2008 metų balandžio 9 d. Vilniuje, prie Šv.Onos bažnyčios, stotelėje laukusi autobuso, kai pro šalį ėjo dvi merginos, kurių viena esą parodė nepadorų gestą. V.Iljinych tvirtino iškart nepažinusi žinomos atlikėjos, nes buvę gana tamsu, o Berneen ant galvos buvo užsidėjusi kepurę su ilgu snapeliu.

REKLAMA
REKLAMA

Anot V.Iljinych, ji pavijusi Berneen tik kartą ją stumtelėjo, nes dainininkė tuo metu kilstelėjo rankoje turėtą alaus gėrimo butelį, ir V.Iljinych susidarė įspūdis, kad juo norima smogti. „Paskui ji pradėjo cypti, kažką rėkti, girdėjau, kad jos draugė kviečia policiją, aš apsisukau ir nuėjau“, - teigė kaltinamoji.

Ji teigė pasitraukusi, nes nenorėjusi, kad kiltų daugiau problemų.

V.Iljinych tvirtino autobusų stotelėje buvusi viena, autobuso taip pat laukę ir stovėję iš matymo pažįstami jaunuoliai ją kalbino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaltinamoji teigė per ikiteisminį tyrimą prisipažino mušusi dainininkę, nes patyrė tyrėjų spaudimą. Jie esą tikino, kad prisipažinimas palengvins bausmę.

Tuo metu šeštadienį teisme liudijusi Berneen draugė Solveiga Zubrickienė pasakojo, kad joms einant pro Maironio stotelę ten buvę jaunuoliai šurmuliavo ir minėjo Berneen vardą.

„Mes juos ignoravome. Bet pamatėme, kad iš jų kompanijos vienas jaunuolis agresyviai artėja prie mūsų. Bendras įspūdis man susidarė, kad gali būti bėdų, todėl pagreitinome žingsnį ir perėjome į kitą gatvės pusę. Vaikinas ėjo iš paskos, vos ne bėgte vijosi. Iškart pradėjau skambinti policijai“, - pasakojo S.Zubrickienė.

REKLAMA

Pasak jos, vaikinas, veidą slėpęs po skepeta, jai užtvėrė kelią, o V.Iljinych tuo metu puolė juodaodę dainininkę. „Mačiau, kaip kaltinamoji kelis kartus kumščiu sudavė į galvą“, - sakė ji.

Paskui V.Iljinych esą nusijuosė diržą ir kelis kartus trenkė nukentėjusiajai per galvą.

„Tuo pačiu metu Berneen buvo užgauliojama, skambėjo žodis „negrė“, „sušikta““, - pasakojo liudytoja.

Konfliktą ji įvertino kaip rasistinį. „Mes ėjome dviese, aš jiems nerūpėjau, rūpėjo tik ji (Berneen - BNS) dėl savo odos spalvos“, - tvirtino S.Zubrickienė.

REKLAMA

Ji sakė nemačiusi, kad Berneen būtų rodžiusi nepadorų gestą eidama pro autobusų stotelę.

Pasak S.Zubrickienės, po užpuolimo jos draugė skundėsi, kad svaigsta galva, skaudą ranką, todėl jos nuvyko į ligoninę.

Byloje liudijęs aktorius Dalius Mertinas pasakojo, kad kitą dieną po įvykio Berneen labai pablogėjo sveikata. Ją ištiko alergijos priepuolis. Berneen esą buvo ištikta šoko, labai išsigandusi.

Šeštadienį norėta apklausti ir pačią Berneen, bet dėl to, kad dainininkė neturėjo jokio asmens dokumento, jos apklausa atidėta kitam posėdžiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Iljinych gynėjas per teismo posėdį mėgino nuo bylos nušalinti Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorą Vladimirą Sergejevą dėl jo šališkumo. Tačiau teisėja Aldona Tumelionytė prašymą atmetė kaip nemotyvuotą.

V.Iljinych kaltinama rasinės nesantaikos kurstymu bei viešosios tvarkos pažeidimu.

Pagal pateiktus kaltinimus vilnietei gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų