REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos miesto politikai turės progą pirmiausiai savo kailiu pademonstruoti, ar jie solidarizuojasi su tauta sunkmečio laikais ir turi valios paploninti sau pinigines.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 26 d. miesto Tarybai bus siūloma patvirtinti sprendimo projektą, kuriuo visiems deputatams būtų sumažintos mėnesinės išmokos kanceliarinėms išlaidoms 30 proc. Tad bus bandoma šiek tiek pažaboti pernai, ekonominio klestėjimo metu, užaugusį jų apetitą, kai vasaros pabaigoje Tarybos nariai „vokelius“ pasididino keturis kartus.

REKLAMA

Vadovaujamus postus Taryboje užimantys tautos išrinktieji kas mėnesį turi teisę gauti 1,2 tūkst. litų. Eiliniai - 1 tūkst. litų. Tiesa, dalis politikų po tokio kolegų dosnumo kanceliarinių išmokų atsisakė.

Dar didesnis finansinis smūgis gresia tiems, kuriems „vokeliai“ galimai apskritai nepriklauso - mero pavaduotojams, patarėjui ir Tarybos sekretoriui. Šiuos politikus ir taip aptarnauja savivaldybės administracija, o kontrolieriai šiuo metu narplioja, ar „vokeliais“ lepintasi teisėtai. Tad jei bus pritarta išmokas sumažinti 30 proc. - nuo 1-1,2 tūkst. iki 700-840 litų, - minėtus postus užimantys politikai gali netekti dar 50 proc. išmokų. Vietoje dabar gaunamų 1,2 tūkst. per mėnesį liktų tik 420 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Visi šie planai vakar buvo pristatyti savivaldybės Finansų skyriaus vedėjos Aldonos Špučienės, kuri prisipažino, kad nelaukiant Tarybos sprendimo šių metų biudžete ir taip buvo sumažinta kanceliarinių išmokų suma iki 290 tūkst. litų per metus.

Valdininkai svarstė, kad siūlyti apskritai atsisakyti išmokų visai Tarybai esą netikslinga, nes politikai privalo gauti kompensaciją už patirtas su jų darbu susijusias išlaidas.

„Tarybos nario darbas nesibaigia kokiame nors posėdyje. Jie važinėja, susirašinėja, skambina, dirba su žmonėmis. Tad jiems padengti dalį nuostolių reikia. Žinoma, savivaldybės administracijoje dirbantys politikai yra aptarnaujami, todėl ir siūlome jiems per pusę sumažinti išmokas“, - sakė A. Špučienė.

Ji nesiryžo spėlioti, kiek biudžetui pavyktų sutaupyti po apkarpymo, nes dalis politikų ir vėl gali pareikšti, kad išmokų apskritai atsisako.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų