REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Klaipėdos miesto tarybos Kontrolės komitetas dviem savaitėms atidėjo kanceliarinių išmokų kai kuriems Tarybos nariams klausimo svarstymą. Iš šalies žvelgiant tokia situacija atrodytų nekalta, tačiau yra manančiųjų, kad taip tiesiog žaidžiami gudrūs politiniai žaidimai.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės Kontrolieriaus tarnyba aiškinasi, ar mero pavaduotojams Juditai Simonavičiūtei ir Benui Šimkui, patarėjai Audrai Daujotienei bei Tarybos sekretoriui Vidmantui Plečkaičiui priklauso vadinamosios kanceliarinės išmokos.

REKLAMA

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, šiuos politinius pareigūnus ir taip aptarnauja savivaldybės administracija. Visgi kai kurie iš jų ėmė arba ima pinigus "trintukams".

Tad klausimo svarstymo atidėjimas dviem savaitėms gali reikšti, kad nebus jokio Tarybos sprendimo projekto dėl „vokelių“ nebeskyrimo tvirtinant šių metų biudžetą vasario 26 dieną.

Beje, klausimą atidėti prašė valdančiajai daugumai priklausantis Kontrolės komiteto pirmininko pavaduotojas Benediktas Petrauskas. Motyvas - esą politikai nespės išnarplioti kolizijos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Tarybos opozicijos atstovo Naglio Puteikio, tokiu būdu biudžete bus numatyti pinigai ir tiems, kuriems jie galbūt nepriklauso.

„Kad šuo nelotų, valdantieji, matyt, numes „dešrigalį“ - tvirtinant biudžetą sumažins kokiais 15-20 proc. tas išmokas. Ir paliks viską savieigai: prasidės teismai, ilgas bylinėjimasis, o jie kaip ėmė „vokelius“, taip ir ims“, - „Vakarų ekspresui“ sakė jis.

B. Šimkus iškart po kanceliarinių išmokų padidinimo iki 1,2 tūkst. litų per mėnesį jų atsisakė. Trumpam, ir tik prieš Seimo rinkimus, analogiškai pasielgė V. Plečkaitis, tačiau nepatekęs į parlamentą, vėl pradėjo imti išmokas. J. Simonavičiūtė atsisakė tik nuo šių metų pradžios, o A. Daujotienė tvirtino, kad jai „vokeliai“ priklauso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visa bėda ta, kad minėtas pareigas užimantys Tarybos nariai gali traktuoti, jog pagal vieną įstatymo punktą jiems kanceliarinės išmokos priklauso kaip Tarybos komitetų, komisijų nariams, tačiau pagal kitą - jos negali būti mokamos, nes dirbdami administracijoje, jie yra viskuo aprūpinami.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėjo pavaduotoja Rūta Kambaraitė „Vakarų ekspresui“ sakė, kad šiais metais Tarybos narių kanceliarinėms išmokoms planuojama skirti 290 tūkst. litų.

„Ir ši suma nėra tokia, kokios reikėtų, jei būtų numatyta skirti šimtu procentų visiems. Jau yra atsisakiusiųjų, tikimės, kad dar atsisakys arba susimažins sumas“, - sakė ji.

REKLAMA

Nesunku apskaičiuoti, kad dviem mero pavaduotojams, patarėjai ir Tarybos sekretoriui atsisakius „vokelių“, per metus pavyktų sutaupyti 57,6 tūkst. litų, jei jiems kanceliarinėms išmokoms ir toliau būtų skiriama po 1,2 tūkst. litų.

Miesto meras Rimantas Taraškevičius išmokos yra atsisakęs, nors ir jo atveju galima būtų įrodinėti, kad „vokelis“ priklauso, nes jis yra Tarybos Kolegijos pirmininkas.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų