REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet bendrovė „Žemaitijos pienas“ planuoja į gamybos plėtrą investuoti apie 14 mln. litų, dalį lėšų gauti iš Europos struktūrinių fondų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai sudarytų apie 50 proc. mažesnę investicijų dalį, nei manyta investuoti anksčiau.

„Žemaitijos pieno“ pranešimas, išplatintas per OMX Vilniaus vertybinių popierių biržą patvirtina, kad Lietuvos pieno sektoriaus bendrovės, siekdamos išlikti mokios ir nedidinti finansinių įsipareigojimų, yra priverstos atsisakyti planuotos gamybos plėtros ir mažinti investicijų sumas, teigiama „Finastos“ apžvalgoje.

REKLAMA

 „Žemaitijos pieno“ planuojamos 14 mln. litų investicijos, palyginti su ankstesnių metų investicijų sumomis, nėra visai mažos, nes iš finansinių ataskaitų matyti, kad 2007 m. investicijoms buvo skirta 14 mln. litų, o per 2008 m. devynis mėnesius – 40 mln. litų, tačiau didžioji jų dalis atsirado įsigijus „Šilutės Rambyną“.

Žinoma, investicijų mažinimas neprisideda prie bendrovės ilgalaikio augimo perspektyvų didėjimo, bet žvelgiant į artimiausius metus, bendrovei svarbiau turėti laisvų apyvartinių lėšų, kurios padėtų lengviau jaustis atsiskaitant su tiekėjais ar finansiniais kreditoriais.

Ypač kai šiemet greičiausiai mažės pagrindinės veiklos srautas dėl truputį smuksiančių pajamų ir vėluosiančių pirkėjų atsiskaitymų su bendrove. Be to, investicijoms reikalingos skolintos lėšos, kurias šiuo metu gauti yra sunku net ir tokioms bendrovėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų