REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informavo, kad siūloma naikinti 5 SAM pavaldžias įstaigas sujungiant giminingas funkcijas atliekančias institucijas. Įgyvendinus šį siūlymą darbuotojų skaičius sumažėtų 550, būtų sutaupyta beveik 16 mln. litų valdymo išlaidų.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Sveikatos apsaugos komiteto pirmininkas Antanas Matulas praėjusią savaitę pareiškė, jog kreipėsi į SAM, kad ši išsiaiškintų, ar visos institucijos yra reikalingos. Tokį pat darbą jis pavedė ir komiteto patarėjams. Sulaukus išvadų prasidės SAM pavaldžių įstaigų reorganizacija ar net naikinimas, rašo „Respublika“.

REKLAMA

„Tokius sprendimus diktuoja sunkmetis. Reikia mažinti biurokratiją“, - teigė A. Matulas.

„Nereikia mūsų raginti - šie darbai ministerijoje prasidėjo jau bene prieš mėnesį, - „Respublikai“ sakė sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas. - Dirba mano įsakymu sudaryta valdymo išlaidų optimizavimo ir racionalaus valdymo schemos sudarymo darbo grupė, gauti ir pirmieji pasiūlymai. Patys dirbame, patys informuojame Saulėlydžio komisiją, Seimo Sveikatos reikalų komitetą“.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministras pavedė valstybės sekretorei parengti teisinį biurokratų mažinimo pagrindimą. Jo teigimu, darbo grupės pasiūlymai dėl reorganizacijos bus pateikti premjerui, Seimo Sveikatos reikalų komitetui, Saulėlydžio komisijai.

„Permainų bus, nes kai kurių įstaigų funkcijos pagal veiklą akivaizdžiai dubliuojasi, - sakė A. Čaplikas. - Aišku, nesinorėtų kirsti kaip kirviu, skubėjimo negali būti - reikia įdėmiau paanalizuoti. Tačiau skirtingai pavadintų, bet veikiančių tą patį įstaigų tikrai yra“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paprašytas sukonkretinti, apie kokias įstaigas kalba, ministras teigė nenorintis skubėti ir iš anksto gąsdinti žmonių. Juo labiau kad tokie sprendimai neatliekami lengvai ir greitai. Tačiau patikino, kad tikrai bus peržiūrėtas ir įstaigų, esančių prie ministerijos, skaičius, ir etatų jose skaičius, ir jų funkcijos.

Ministerija planuoja artimiausiu metu pateikti Saulėlydžio komisijai savo nuomonę ir sulaukti iš jos to paties, o paskui kartu su premjeru bus priimami sprendimai. Tačiau jau dabar aišku, kad gali tekti keisti net kai kuriuos įstatymus.

Skaičiuojama, kad SAM pavaldžiose įstaigose dirba daugiau nei 4 tūkst. žmonių.

Tiesa, pačios ministerijos darbuotojai gali lengviau atsipūsti – šiuo metu čia dirba 184 žmonės, 12 etatų yra laisvi, o naikinti esamų etatų kol kas neplanuojama.

Aida Valinskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų