REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas pakeitė Kauno apygardos teismo nuosprendį, kuriuo nepilnametis E. B. (gimęs 1992 metais) buvo nuteistas 10 metų nelaisvės už benamio sudeginimą, ir sumažino jam skirtą bausmę iki 9 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Apeliacinis teismas nusprendė iš dalies patenkinti E. B. gynėjo skundą, kadangi pirmosios instancijos teismas neteisingai paskyrė jam bausmę. E. B. buvo paskirta maksimali įstatyme numatyta nepilnamečiams skirtina laisvės atėmimo bausmė – 10 metų. Tokią bausmę apygardos teismas paskyrė nevisapusiškai įvertinęs aplinkybes, į kurias būtina atsižvelgti skiriant bausmes pilnametystės nesulaukusiems asmenims., teigiama pranešime.

REKLAMA

Apeliacinis teismas, mažindamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad E. B. nusikalto būdamas labai jauno amžiaus (15 metų ir 4 mėnesių), yra teisiamas pirmą kartą. Įvertintos ir nepilnamečio E. B. sunkios gyvenimo ir auklėjimo sąlygos: nuo pirmos klasės gyveno be užsienin išvykusios motinos, o tėvo įtaka jam buvo nepakankama.

Tuo pačiu nuosprendžiu 12 metų laisvės atėmimo bausme nuteisto Deivido Suratkevičiaus (gimusio 1989 metais) gynėjo skundas buvo atmestas.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunuoliai teisiamųjų suole atsidūrė po 2007 metų lapkričio 11 dienos nakties įvykio. Tą naktį E. B.  Kaune esančio daugiabučio laiptinėje benzinu apipylė ten miegojusį namų neturintį vyriškį, o D. Suratkevičius degtukais jį padegė. Po pusantros paros daugiau negu 65 proc. kūno nudegęs vyras ligoninėje mirė.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų