• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujoji Klaipėdos apskrities viršininko administracija (KAVA), įvertinusi senosios valdžios poelgius kaip teisiškai nepagrįstus, artimiausiu metu nutrauks bylinėjimąsi ir sugrąžins į Tuberkuliozės ligoninės vyriausiosios gydytojos pareigas ilgametę šios įstaigos vadovę Violetą Eleną Baravykienę.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasitarę su teisininkais pripažįstame, kad ankstesnė apskrities valdžia padarė negražų ir neteisėtą žingsnį ją atleisdama. Bylą dėl ponios Baravykienės atleidimo pralaimėtume. Turime atitaisyti neteisybę“, - sakė apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas.

REKLAMA

Šiuo metu, sakė jis, deramasi su V. E. Baravykiene dėl kompensacijos dydžio. Ankstesnės valdžios padaryta žala valstybei didelė - iki šiandien jau prarasta 150 tūkst. litų. Jei KAVA su V. E. Baravykiene bylinėtųsi toliau ir pralaimėtų, tektų mokėti apie 200 tūkst. litų.

„Gydytoja daro dideles nuolaidas, sutinka, kad kompensaciją išmokėtume per keletą metų, o vienos dalies žada net atsisakyti. Beje, sprendimą atleisti priėmė apskrities valdžia, o mokėti reikės įstaigos sąskaita“, - apgailestavo valdininkas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Šulco žodžiais, įvertinus situaciją, matyti, kad sprendimas atleisti nusipelniusią gydytoją iš pareigų buvo „nedoras, neteisėtas, motyvuotas emocijomis“, o galbūt net siekta išspręsti kai kuriuos turtinius klausimus.

„Buvo suterštas gydytojos vardas, orumas, supriešintas kolektyvas. Bet gyvename teisiškoje valstybėje, turime atitaisyti skriaudą. Negalima tik panorėjus išspirti žmogaus į gatvę“, - sakė A. Šulcas.

Pirmą kartą iš ligoninės vadovės pareigų V. E. Baravykienė, vadovavusi ligoninei beveik 25 metus, buvo atleista 2006 metų birželio 30 d. Pernai vasarą Klaipėdos miesto apylinkės teismas ją sugrąžino į darbą, tačiau po pusantro mėnesio gydytoja vėl buvo atleista.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vakarų ekspresui“ V. E. Baravykienė jos atleidimus laiko negražia buvusio apskrities vyriausiojo gydytojo Valdemaro Anužio prieš ją nukreipta kampanija. Ji sakė neatmetanti galimybės dabartinį „Sodros“ Klaipėdos skyriaus vadovą paduoti į teismą dėl garbės ir orumo žeminimo.

„Jis viską darė prieš mane, abu su viršininku, o apskritis klausė. Kuo tik mane nekaltino - korupcija, visokiais nebūtais nusikaltimais...“ - sakė ji.

Oficialiai ankstesnė apskrities valdžia gydytojos atleidimą motyvavo keletu Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų, traktuotų kaip neekonomiškas vadovavimas įstaigai. Atleidžiant ją antrą kartą buvo primintos KAVA vidaus audito tarnybos išvados, neva vadovaudama ligoninei V. E. Baravykienė neteisėtai paskirdavo sau ir keliems administracijos darbuotojams didelius priedus už antraeiles pareigas bei įvairius papildomus darbus.

Tačiau V. E. Baravykienė įsitikinusi, jog tikroji atleidimo priežastis - jos atkaklus priešinimasis reorganizacijai - planams gydymo įstaigą prijungti prie Klaipėdos apskrities ligoninės.

Genovaitė Privedienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų