REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno technologijos universiteto (KTU) Karjeros centras penktus metus iš eilės kviečia šalies ir užsienio įmones dalyvauti renginyje „KTU Karjeros dienos 2009“, kuris šiais metais vyks kovo 18 d. Kokybe ir mastu Baltijos šalyse vienos pirmaujančios įmonių ir studentų kontaktų mugės organizatoriai tikisi, kad sunkmečiu įmonių vadovai nenustos galvoti apie ateities siekius ir, pasitikėdami jaunais specialistais, kurie nori kurti ir dirbti Lietuvoje, bendromis jėgomis ateitį kurs žmonių rankomis.

REKLAMA
REKLAMA

Aukšta renginio kokybė

Nemažai įmonių KTU Karjeros dienose prisistato ne pirmus metus ir renginyje sutiko dalyvauti vos prasidėjus registracijai, kuri šiemet vyksta iki vasario 1 d. Sėkminga ketverių metų dalyvavimo KTU Karjeros dienų renginiuose patirtimi gali pasigirti kompanija „Philip Morris Baltic“. „Darbdaviams rodomas išskirtinis dėmesys atsiperka su kaupu – vis daugiau KTU studentų įdarbinama mūsų įmonėje vasarų atostogų metu“, – komentavo šiemet rėmėjo statusu dalyvaujančios kompanijos „Philip Morris Baltic“ atstovas.

REKLAMA

Kaip teigė AB „DnB NORD bankas“ atstovas, KTU Karjeros dienos – tai „vienas geriausiai organizuotų Lietuvos aukštųjų mokyklų Karjeros dienų renginių, kuriuose teko dalyvauti“. UAB „Ernst & Young Baltic“ pastebėjo, kad KTU Karjeros centro darbuotojai džiugina aktyvumu, geranoriškumu, organizuotumu, o tai, be abejo, gerina renginio kokybę. Panašios nuomonės buvo ir šiemet renginio rėmėju esanti AB „Lietuvos geležinkeliai“. Šios įmonės atstovai teigė, kad „renginiui pasiruošta puikiai, viskas organizuota labai gerai“.

REKLAMA
REKLAMA

Kasmet sulaukia didelio įmonių susidomėjimo

KTU Karjeros dienos kiekvienais metais sulaukia didžiulio įmonių susidomėjimo. KTU Karjeros centro vadovė Kristina Bakšaitė mano, jog tai lemia įdirbis, KTU paruošiamų perspektyvių sričių specialistų skaičius. „Įmonių susidomėjimas KTU Karjeros dienomis kiekvienais metais būna gana didelis, nes kasmet Universitete paruošiama daug įvairių sričių specialistų“, – komentavo KTU Karjeros centro vadovė.

Kaip teigė K. Bakšaitė, KTU Karjeros centras nuolat palaiko ryšį su daugeliu įmonių įdarbinimo ir praktikos klausimais, kiekvienais metais stengiasi informuoti kuo daugiau įmonių apie KTU Karjeros dienas ir jų naudą verslui. „Įmonės noriai dalyvauja renginyje, nes kontaktų mugės metu per vieną dieną gali susirinkti daug būsimų darbuotojų kontaktų, pabendrauti su jais tiesiogiai, papildyti savo įmonės duomenų bazę naujais gyvenimo aprašymais“, – teigė K. Bakšaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

KTU ruošiamų specialistų poreikis išlieka

Paklausta, ar šiemet, kai dauguma šalies įmonių susiduria su finansiniais sunkumais, pasikeitė renginio „KTU Karjeros dienos 2009“ tikslai, K. Bakšaitė pirmiausia teigė, kad nors šiandieninė Lietuvos ir pasaulio darbo rinkos situacija tikrai labai sudėtinga, galbūt viskas nėra taip blogai, kaip pristatoma visuomenei. KTU Karjeros centro vadovės teigimu, sunkiausia smulkioms ir vidutinėms įmonės, todėl renginyje „KTU Karjeros dienos 2009“ dalyvauja įmonės, kurių finansinė padėtis šiuo metu yra stabili, vienaip ar kitaip planuojama ateitis ir įžvelgiama perspektyva. „KTU Karjeros dienų koncepcija ir tikslai mažai keičiasi, nes KTU ruošia būtent tuos specialistus, kurių poreikis šiuo sunkmečiu nors ir sumažėjęs, bet tikrai išlieka“, – kalbėjo K. Bakšaitė.

Renginio „KTU Karjeros dienos 2009“ organizatoriai šiemet tikisi sulaukti dar didesnio studentų susidomėjimo, nes būsimi specialistai rimčiau nagrinėja šiandienos ir ateities perspektyvas, domisi įmonių stabilumu, analizuoja darbo rinkos situaciją. Akivaizdu, kad dėl šios priežasties padidėja ir studentų tarpusavio konkurencija dėl naudingų kontaktų užmezgimo, darbo ar praktikos vietų. „KTU Karjeros dienos šiais metais bus tiltas tarp pačių stipriausių įmonių ir studentų“, – susidariusią situaciją komentavo KTU Karjeros centro vadovė K. Bakšaitė. Tikimasi, kad tai paskatins įmones aktyviau registruotis į renginį, o Universiteto stundentams suteiks dar daugiau motyvacijos susitikti su įmonių atstovais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų