• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antikrizinį taupymo planą parengusiai Klaipėdos savivaldybei pagalbos ranką ištiesė ir vietos prokurorai. Jie kreipėsi į teismą, kad šis padėtų grąžinti į miesto biudžetą neteisėtai tarybos nariams išmokėtus beveik 57 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Gindamas viešąjį interesą, civilinį ieškinį Klaipėdos miesto apylinkės teismui pateikė uostamiesčio vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius.  Jis prašo iš 44 tarybos narių priteisti ir į miesto biudžetą grąžinti 56 592 litus. Šie pinigai politikams neteisėtai išmokėti 2006-2008 m.

REKLAMA

Atlikus ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad pažeistas Valstybės politikų, teisėjų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymas - vienu metu uostamiesčio politikams atlyginimas mokėtas jų pagrindinėse darbovietėse ir už laiką, praleistą vykdant tarybos nario pareigas.

„Tarybos nariai turi teisę gauti atlygį už darbą taryboje, tačiau jie savivaldybei turi pristatyti pažymas apie tuo metu iš pagrindinės darbovietės negautą atlyginimo dalį. Tokių pažymų nė vienas tarybos narys nepristatė. Nė vienas politikas negrąžino į savivaldybės biudžetą ir gauto atlyginimo“, - sakė tyrimą atlikusi prokurorė Irina Valadkienė.

REKLAMA
REKLAMA

Iš politikų norima prisiteisti skirtingas sumas. Jos siekia nuo kiek daugiau nei 100 iki per 2 tūkstančių litų.

Dalis tarybos narių sakė paklusiantys teismo sprendimui. Tuo tarpu kiti tikina nesijaučiantys kalti, nes niekas iš jų minėtų pažymų neprašė.  Neva aplaidžiai savo darbą atliko kontroliuojančios institucijos. Pasak politikų, nuo šių atlyginimų buvo sumokėti mokesčiai „Sodrai“, tad juos taip pat reikėtų išieškoti.

Tarybos nariai pristatyti pažymas įpareigoti tik paskutinę praėjusių metų liepos dieną, kai net keturis kartus - iki 1200 litų - pasididino kanceliarinėms išlaidoms gaunamas išmokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, tarybos nariai gali džiaugtis, kad prokurorai prašo grąžinti tik šią sumą, nes iš tiesų ji yra gerokai didesnė. Pernai spalį savivaldybės kontrolierė nustatė, kad jie neteisėtą atlygį gavo net penkerius metus. Per šį laikotarpį iš miesto biudžeto politikams išmokėti 128 tūkst. litų. Dar 40 tūkst. kaip mokesčiai pervesta „Sodrai“.

Darius Čiužauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų