• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicijos lyderis socialdemokratas Gediminas Kirkilas teigia, kad Lietuva turi motyvą, leidžiantį susitarti su Europos Sąjunga (ES) dėl Ignalinos atominės elektrinės veiklos pratęsimo po 2009-ųjų.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes galime įvykdyti savo įsipareigojimus dėl jėgainės uždarymo, jeigu Europos Sąjunga vykdys savo įsipareigojimus“, - pirmadienį per spaudos konferenciją Seime sakė G. Kirkilas.

REKLAMA

Jis tvirtino, kad Lietuvos ir ES sutartyje yra numatyta išimtis dėl Ignalinos jėgainės veiklos pratęsimo - ekstremali situacija.

„Ekonomikos Europos Sąjungoje lėtėjimas ir yra tos ekstremalios sąlygos, leidžiančios patęsti jėgainės veiklą“, - aiškino G. Kirkilas.

Jis sakė, kad Ignalinos jėgainės uždarymas neigiamai atsilieps šalies ekonomikai: „Smūgis Lietuvos ekonomikai prie dabartinės situacijos - minus 4-5 procentiniai punktai BVP“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak G.Kirkilo, Ignalinos jėgainė dar gali veikti dvejus ar trejus metus.

Latvijoje pirmadienį viešintį premjerą Andrių Kubilių pavaduojantis finansų ministras Algirdas Šemeta ekspremjero G.Kirkilo pareiškimą vertino santūriai.

„Visų pirma, G.Kirkilas tikrai turėjo pakankamai laiko pateikti sprendimus, susijusius su Ignalinos atomine elektrine, o dabar Vyriausybė visą laiką nagrinėja, analizuoja padėtį, ir, manau, priimsime tinkamus sprendimus šiuo klausimu“, - žurnalistams teigė A. Šemeta.

Pirmasis Vakaruose nesaugia laikomos Ignalinos atominės elektrinės reaktorius buvo sustabdytas 2004-ųjų gruodžio 31-ąją vykdant Lietuvos įsipareigojimus ES. Jie numato, kad elektrinė turi būti visiškai sustabdyta 2009 metų pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų