REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus vertybinių popierių biržoje trečiadienį vyravo kainų smukimo tendencijos, o prekyba akcijomis nebuvo aktyvi.

Tradiciškai daugiau dėmesio sulaukė „Teo LT“ ir Ūkio ir „Snoro“ bankų vertybiniai popieriai, tačiau ir jų apyvarta nesiekė nė po 1 mln. litų. Iš kitų įmonių didesniu pardavimu išsiskyrė Kauno „Sanito“ akcijos.

REKLAMA
REKLAMA

OMXV indekso vertė sumažėjo 1,95 proc. - iki 188,63 punkto, bendra biržos akcijų apyvarta buvo 4,057 mln. litų.

REKLAMA

Maždaug pusę produkcijos į Ukrainą ir Rusiją išvežanti vienintelė Baltijos šalyse buitinių šaldytuvų gamintoja „Snaigė“, sustojus pardavimui tose rinkose, pirmąjį šių metų ketvirtį darbuotojų skaičių sumažins dar maždaug 300 žmonių. Nuo 2008-ųjų spalio iki šių metų pradžios Alytaus įmonė jau atleido 300 darbuotojų. Dabar joje dirba 1100 žmonių.

„Vietinių valiutų devalvavimas Rusijoje, o ypač Ukrainoje smogė ne tik mums, bet ir kitiems stambios buitinės technikos eksportuotojams. Šiose mums itin svarbiose rinkose prekyba sustojo ir kol kas nėra jokių požymių, kad šį ketvirtį ji atsigaus. Todėl turėjome sumažinti gamybos planus ir darbuotojų skaičių“, - tvirtino „Snaigės“ generalinis direktorius Gediminas Čeika.

REKLAMA
REKLAMA

„City Service“ galės įsigyti vienintelę „Būsto investicijų valdymo“ akcininkę įmonę „Fervėja“. Sprendimą ketvirtadienį turėtų priimti Konkurencijos taryba.

„City Service“, išpirkdama akcijų emisiją, padidins savo dalį „Fervėjos“ įstatiniame kapitale iki 99,9 procento. Sandoris bus baigtas gavus Konkurencijos tarybos leidimą.

„Būsto investicijų valdymui“ priklauso keturios didelės Vilniaus bendrovės, prižiūrinčios 1,9 mln. kvadratinių metrų pastatų ploto: „Karoliniškių būstas“, „Viršuliškių ūkis“, „Naujamiesčio būstas“ ir „Antakalnio ūkis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų