• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Sodros“ vadovai garsiai skelbia padėsiantys prokurorams aiškintis sukčiavimo atvejus, kai žmonės gauna neteisėtai padidintas motinystės ar tėvystės pašalpas. Tuo tarpu tokių aferų nevengia net pačios „Sodros“ darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Tauragės apskrities skyriaus pareigūnai jau aiškinasi tokį atvejį. Įtariamoji - 32 m. „Sodros“ Tauragės skyriaus vyriausioji specialistė, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Pareigūnų duomenimis, iš pradžių moteris pasirūpino vadovybės leidimu nustatytomis valandomis dirbti kitur. Tuomet „įsidarbino“ buhaltere vienoje Tauragės antstolių kontoroje.

FNTT įtaria, kad įdarbinimas buvo fiktyvus. Laukdamasi kūdikio moteris, manoma, siekė neteisėtai gauti didesnę motinystės pašalpą. Jei afera būtų pavykusi, pasak pareigūnų, per dvejus metus vyriausioji specialistė būtų gavusi beveik 126 tūkst. litų pašalpos.

REKLAMA
REKLAMA

FNTT duomenimis, po to, kai moteris ėmė „dirbti“ antstolių kontoroje, buvo nustatytas žymus draudžiamųjų pajamų pokytis. Tyrimo duomenimis, pernai birželio 10-30 d. kontoroje plušusi moteris „išdirbo“ ne daugiau kaip 38 valandas - ir per tiek laiko „užsidirbo“ solidžius 10 tūkst. litų. Kita tos pačios kontoros buhalterė per mėnesį uždirbdavo 2400 litų.

Įtariama, kad taip valstybės tarnautoja apgaule įgijo teisę į didelės vertės svetimą turtą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo. Pareigūnai sako, kad atsakyti už savo veiksmus teks ir „Sodros“ darbuotojai „paslaugėlę“ padariusiam antstoliui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Info

Kol net pačios „Sodros“ darbuotojai mausto valstybę, tirpsta „Sodros“ rezervas. Dienraštis „Vakaro žinios“ atskleidė, kad iš pernai sausį ten buvusių 1,3 milijardo litų šiemet sausį bebuvo likę apie 150 milijonų. „Sodros“ direktorius Mindaugas Mikaila kaltę dėl to verčia Seimui ir Vyriausybei.

Tomas Beržinskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų