• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip kamšys biudžeto skyles valdantieji žada detalizuoti kitą savaitę, o kol kas ketina peržiūrėti netikslumus priimtuose įstatymuose. Padarę klaidų priimant naujus mokesčių įstatymus pripažino ir Premjeras A. Kubilius, ir LiCS lyderis A. Zuokas. Pasak jų, mokesčių našta turi būti mažinama smulkiems ir vidutiniams verslininkams. Viena iš mokesčių naštos lengvinimo galimybių – mažesni „Sodros“ mokesčiai.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Andrius Kubilius po darbinių pusryčių Vyriausybėje teigia, kad pasiūlymų dėl trūkstamų 300 mln. Lt biudžete lauks „artimiausiu metu“.

REKLAMA

Premjeras A. Kubilius dar kartą pakartojo, kad žada rengti susitikimus su žemdirbiais ir smulkiaisias bei vidutiniais verslininkais, pensininkais, iš kurių lauks pasiūlymų dėl galimų įstatymų netikslumų.

„Yra klausimų, kuriuos su asociacijomis turime išsiaiškinti iki galo“, – teigė A. Kubilius.

Šias grupes Premjeras taip pat žada nuraminti dėl pasirodžiusios dezinformacijos.

Premjeras pripažino, kad skubiai priimant naujus mokesčius reguliuojančius įstatymus vos per dvi savaites, galėjo įsivelti neapgalvotų klaidų.

REKLAMA
REKLAMA

„Esam pasiruošę taisyti kai kuriuos netikslumus gruodžio mėnesį priimtuose įstatymuose. Juos aptarsim ir su visuomeninėmis organizacijomis, asociacijomis“, – teigė A. Kubilius.

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) lyderis Artūras Zuokas teigė matantis būtinybę mažinti mokestinę naštą smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams.

„Nebuvo įvertinta, kokio dydžio bus mokesčių našta. Pakeitimai liečia bendrą mokesčių sistemą“, – sakė A. Zuokas. Politikams žurnalistams teigė, kad koalicijos tarybos posėdžio metu partneriai kalbėjosi ir diskutavo „apie esamą situaciją ir tam tikrus sprendimus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, turėtų būti mažinami „Sodrai“ mokami mokesčiai.

„Šiandien matydami skaičius mes puikiai suprantame, kodėl smulkus ir vidutinis verslas yra baisiai sunerimęs. Manyčiau, kad tie įstatymai bus peržiūrėti. Puikiai prisimenu, kai Seime paklausiau ministro (Algirdo Šemetos - lrt.lt), kokia iš tikrųjų bus mokesčių našta, kalbant apie socialinio draudimo mokesčius 2009 m. Jo atsakymas buvo – 11, šiandien žinome, kad yra 28, 5“, – teigė A. Zuokas.

LiCS lyderis teigė, kad mokesčių mažinimas turėtų būti pagrįstas principu, leidžiančiu žmogui dirbti, užsidirbti ir susimokėti mokesčius.

REKLAMA

Valdančiosios koalicijos tarybos posėdyje taip pat buvo aptarta vykdoma švietimo reforma, vasario mėnesio Seimo darbai.

Praėjusią savaitę Premjeras buvo davęs koalicijos partneriams dvi savaites rasti, kaip kompensuoti pinigų stygių biudžete nepritarus juridinių asmenų automobilių apmokestinimui.

Jomilė Juškaitė

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų