REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš teroristinio tinklo Al Qaeda vadovo Osamos bin Ladeno sūnų Iš Irano, kur ligi šiol slėpėsi, persikėlė į Pakistaną. Apie tai pranešė JAV žvalgybos vadovas Michaelas McConnellis, skelbia naujienų agentūra „Associated Press“. Amerika septynerius metus nesėkmingai prašė Irano išduoti teroristų tinklo vadovo sūnų Saadą bin Ladeną.

REKLAMA
REKLAMA

Irane S. bin Ladenui formaliai buvo skirtas namų areštas, tačiau JAV žvalgyba teigia, kad jis tęsė savo veiklą Al Qaedoje. Pranešama, kad jis tarpininkaudavo tarp teroristų ir Irano valdžios. Nepatvirtintais duomenimis, O. bin Ladeno sūnus vadovauja Al Qaedos padaliniui Irane.

REKLAMA

Kalbėdamas apie naująją S. bin Ladeno dislokacijos vietą, JAV žvalgybos vadas išreiškė viltį, jog dabar amerikiečiams bus daugiau šansų jį pagauti arba likviduoti. „Dabar jis yra pasiekiamas“, - teigė M. McConnellis primindamas, kad Pakistanas yra JAV sąjungininkas kovoje su terorizmu.

Be to, JAV finansų ministerija pranešė areštavusi visas S. bin Ladeno ir dar trijų įtariamų Al Qaedos teroristų sąskaitas. Ministerija atsisakė nurodyti, kokia pinigų suma buvo areštuota.

S. bin Ladenas gimė 1982 m., tačiau kiti duomenys skelbia, kad jis gimęs 1979 m. Jis yra vienas iš 19 Al Qaedos lyderio vaikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų