REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangos valdžios noras paskubinti teritorijų planavimo procesus kurorte liko neišgirstas - Klaipėdos apskrities viršininko administracija tokių pageidavimų nepalaimino.

REKLAMA
REKLAMA

Palangos administracijos direktoriaus Valerijaus Kuznecovo teigimu, kurorto valdininkai patiria didžiulį gyventojų, norinčių kuo greičiau pradėti planuoti savo žemės sklypus, spaudimą. Tokia situacija yra susiklosčiusi dėl ilgai užtrukusio miesto bendrojo plano rengimo ir tvirtinimo.

REKLAMA

„Kasmet būdavo išduodami leidimai rengti detaliuosius planus, tačiau - tik patvirtinus bendrąjį planą. Jis turėjo būti baigtas dar 2005 metais, o dabar - jau 2009-ieji. Tokia masė žmonių, norinčių ką nors daryti savo sklypuose susikaupė...“ - sakė V. Kuznecovas.

Anot jo, ypač aktyviai valdžią spaudžia patrauklių, netoli jūros esančių Vanagupės, Plaušės ir Kunigiškių kvartaluose esančių sklypų savininkai. Taigi norėdami sutaupyti laiko palangiškiai buvo parengę du Tarybos sprendimus, pagal kuriuos būtų leidžiama vienu metu rengti kvartalo specialųjį, detalųjį ir atskirų sklypų detaliuosius planus. Tačiau gautas Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje reikalavimas šių sprendimo projektų netvirtinti, mat jie prieštarauja įstatymams. Tą patį kurorto valdžiai patvirtino ir Klaipėdos apskrities viršininko administracija.

REKLAMA
REKLAMA

„Specialusis planas nėra sudėtingas dokumentas, jį būtų galima parengti per kelis mėnesius. Kodėl jūs jo taip bijote?“ - stebėjosi apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas.

Anot jo, pirmiausia Palanga turėtų apsispręsti, kuriuose kvartaluose reikia inžinerinę, socialinę ir susisiekimo infrastruktūrą sprendžiančio specialiojo plano, o kur - ne. O eiliškumo laikytis privalu - pirma specialusis planas, jeigu jis reikalingas, ir tik jį patvirtinus - detalieji.

Giedrė Norvilaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų