• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešoji įstaiga „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ ketvirtadienį išplatino pranešimą, kuriame tikslinama trečiadienį žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija.

REKLAMA
REKLAMA

Minėtos įstaigos atstovai apgailestauja, kad „klaidingą informaciją visuomenei paskleidė Kultūros ministerija, kuri su Vilniaus miesto savivaldybe koordinuoja nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ įgyvendinimą“.

REKLAMA

Lrt.lt pasirodė ši, pasak įstaigos, klaidinga informacija: tikrovės neatitinka informacija, kad „laikinoms vieno tilto papuošimo konstrukcijoms skirta 500 tūkst. Lt. Iš nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ lėšų iki sausio 31 d. bus papuošti 4 tiltai (Karaliaus Mindaugo, Naujininkų, Žaliojo ir Geležinio vilko g.) bei viena gatvė (Vaitkaus g.), o šių tiltų ir gatvės papuošimui skirta 160 tūkst. Lt (įskaičiuojant PVM). Tiltai ir gatvės „Vilniaus – Europos kultūros sostinė 2009“ simbolika bus papuošti iki 2009 m. pabaigos“.

REKLAMA
REKLAMA

Lrt.lt taip pat supažindina su kitais įstaigos atsiųstais informacijos patikslinimais, tačiau atkreipia dėmesį, kad ši paneigiama informacija nėra pasirodžiusi lrt.lt.

Neigiama „pasirodžiusi informacija, kad 2009 m. sausio 1 d. ledo arenoje Rotušės aikštėje vykusio renginio „Ledo misterija“ vedėjams buvo sumokėtas 45–50 tūkst. Lt honoraras. Pagal faktines šio renginio išlaidas, už renginio vedimą sumokėtas 2000 Lt dydžio autorinis honoraras, taip pat sumokėti už šį honorarą priklausantys mokesčiai valstybei“.

Taip pat neigiama „pasirodžiusi informacija apie pasaulio čempiono Klaipėdos sportinių šokių kolektyvo „Žuvėdra“ „išvarymą“. Rugsėjo mėnesį Lietuvoje vyksiančiam Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionatui, kuriame kovos dvidešimtmetį minintis „Žuvėdros“ kolektyvas, dar 2008 09 15 suteikta teisė naudoti „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ ženklą ir simboliką“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų