REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukraina prašo Rusiją paskolinti dujų

Ukrainos nacionalinės dujų kompanijos „Naftogaz“ vadovai trečiadienį paprašė Rusijos dujų monopolininko „Gazprom“ paskolinti „techninių dujų“, kurios reikalingos, kad būtų užtikrintas normalus šalies dujų transportavimo sistemos darbas.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš nusiunčiau tiek techninį protokolą, tiek mūsų prašymą paskolinti techninių dujų, iki kol bus išspręstas konfliktas dėl kainų, kad būtų užtikrintas normalus dujų transportavimo sistemos veikimas“, - teigė „Naftogaz“ vadovas Olehas Dubyna.

REKLAMA

Jis pareiškė, kad dujų transportavimo sistema negali normaliai veikti, nes Rusija sausio 1 dieną nutraukė dujų tiekimą, o Ukraina turi tik minimalias dujų atsargas tam, kad patenkintų vietinių vartotojų ribotus poreikius.

Ukrainos premjerė Julija Tymošenko anksčiau teigė, jog Ukraina turi pakankamai dujų savo požeminėse saugyklose, kad jų užtektų net metams.

Ukrainai per dieną reikia 21 mln. kubinių metrų techninių dujų tam, kad dujų transportavimo sistema veiktų normaliai.

Vakar „Gazprom“ atnaujino dujų tranzitą per Ukrainą į Europą, tačiau dujos nepasiekia klientų, nes Ukraina turi nepakankamai techninių dujų, o be to, Rusija reikalauja dujas tiekti tokiu maršrutu, kad Kijevas privalėtų nutraukti dujų tiekimą daliai šalies gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų