• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) svarsto galimybę sutaupyti nešiojant rinkėjų pažymėjimus.

REKLAMA
REKLAMA

VRK posėdyje pirmadienį buvo aptarta galimybė, užuot nešus rinkėjų pažymėjimus ir prieš pirmą, ir prieš antrą prezidento rinkimų turą bei rinkimams į Europos Parlamentą, visus tris pažymėjimus atnešti vienu kartu.

REKLAMA

Komisijoje kilo diskusija, ar galima įteikti rinkėjo pažymėjimą antrajam prezidento rinkimų turui, nežinant, ar jis įvyks, jei šalies vadovas būtų išrinktas jau pirmajame ture, tačiau nuspręsta, jog galimų komplikacijų galima išvengti pažymėjimą išduodant su pastaba, jog jis galioja tuo atveju, jei VRK skelbs antrąjį turą.

Taip pat svarstoma galimybė šaukimų į rinkimus išnešiojimą atiduoti paštui, o ne apylinkių rinkimų komisijoms, kaip iki šiol.

VRK vadovo Zenono Vaigausko pateiktais duomenimis, iš viso rinkimų organizavimo darbo užmokesčio fondui per Seimo rinkimus buvo skirta 9 mln. litų (su mokesčiais „Sodrai“ - 12 mln. litų), apie trečdalis lėšų - rinkėjo pažymėjimų išnešiojimui.

Komisijos nariai akcentavo, jog ne visi komisijų atstovai sąžiningai atlikdavo savo darbą, o kilus nepasitenkinimui dėl negautų pažymėjimų, atsakyti tenka VRK.

REKLAMA
REKLAMA

Paštas už vieno rinkėjo pažymėjimo įteikimą norėtų 60 centų, šiuo metu rinkėjų sąrašuose esant 2 mln. 696 tūkst. rinkėjų, pažymėjimų įteikimas, jei į abu turus būtų įteikti vienu metu, kainuotų 1 mln. 617 tūkst. litų.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks kitų metų gegužės 17 dieną, antrasis turas bei rinkimai į Europos Parlamentą - birželio 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų