REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo valdyba trečiadienį priėmė sprendimą, kuriuo patvirtino delegacijos į Prancūzijoje vasario 26-28 dienomis vyksiančią Europos Sąjungos parlamentų vadovų konferenciją sudėtį.

REKLAMA
REKLAMA

Drauge su Seimo pirmininku Arūnu Valinsku į Paryžių vyksta ir jo sutuoktinė Ingrida Valinskienė, vienintelė parlamentarė delegacijos sudėtyje.

REKLAMA

Dar į Paryžių vyksta Seimo kancleris Gintautas Vilkelis, parlamento vadovo atstovė spaudai Indrė Viržintė, Seimo kanceliarijos Tarptautinių ryšių departamento direktorė Sigita Trainauskienė, vertimų skyriaus atstovė bei parlamento vadovą saugantis Vadovybės apsaugos departamento darbuotojas.

Delegacijos komandiruotė į Paryžių atsieis 23 tūkst. 477 litus.

Seimo narių užsienio komandiruočių tvirtinimo tvarka numato, jog Seimo nario komandiruotei pritarimą teikia komitetas, kurio narys jis yra, teikime nurodydamas komandiruotės lėšų šaltinį. Seimo valdyba sprendimą dėl Seimo narių komandiruotės priima atsižvelgdama į komiteto teikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau I. Valinskienės komandiruotė trečiadienį patvirtinta be Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK), kurio narė ji yra, teikimo.

„Komitete dėl I. Valinskienės komandiruotės nėra svarstyta, nes nebuvo kreiptasi. Aš manyčiau, gal tiesiog nauji parlamentarai dar nėra įsisavinę vykimo į komandiruotes tvarkos“, - BNS sakė SRDK vadovas konservatorius Donatas Jankauskas.

Seimo narė I. Valinskienė trečiadienį tarnybiniu telefonu buvo nepasiekiama.

Seimo pirmininko pavaduotoja, opozicinės Darbo partijos atstovė Virginija Baltraitienė sakė valdybos posėdyje supratusi, jog I. Valinskienė į Paryžių vyksta kaip parlamento vadovo sutuoktinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš supratau, kad I. Valinskienė vyksta kaip Seimo pirmininko žmona, tik nustebau, kad delegacijos sudėtyje ji įrašyta ne kaip sutuoktinė, o kaip Seimo narė“, - BNS sakė V. Baltraitienė.

Tuo tarpu Seimo vadovui oficialiai adresuotame kvietime dalyvauti nenurodoma, jog jis kviečiamas su sutuoktine, renginio programoje atskira programa parlamentų vadovų antrosioms pusėms taip pat nenumatyta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų