REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Waterford Wedgwood“, 250 metų istoriją turintis porceliano ir stiklo dirbinių gamintojas, pirmadienio rytą paskelbė apie bankrotą, praneša „TimesOnline“.

REKLAMA
REKLAMA

Airijoje įsikūrusi kompanija, tarp kurios prekės ženklų – tokie garsūs vardai kaip „Royal Doulton“, bankroto administratorius išsikvietė pirmadienio rytą, tuo tarpu 10 D. Britanijoje įsikūrusių įmonės padalinių toks pats likimas turėtų ištikti netrukus.

REKLAMA

Bankroto administratorius „Waterford Wedgwood“ buvo priversta išsikviesti, kai įmonei nepavyko laiku grąžinti numatytos skolų dalies. Šiuo metu kompanijos skolos siekia 449 milijonus eurų, nepavyko surinkti 150 milijonų eurų, kuriuos turėjo grąžinti iki sausio 2 dienos.

„Waterford Wedgwood“ D. Britanijoje turi 1 900 darbuotojų, dar 800 žmonių dirba pagrindiniame biure Airijoje. O 5 000 darbuotojų dirba įmonės padaliniuose Vokietijoje, JAV, Kanadoje, Australijoje ir  gamykloje Indonezijoje, tačiau dabartinė situacija jų tiesiogiai nepalies.

REKLAMA
REKLAMA

Galimas vieno iš labiausiai žinomų Airijos prekės ženklų uždarymas būtų didžiulė netektis šaliai, kuri buvo viena iš pirmųjų Europos Sąjungos narių, oficialiai patekusių į recesiją.

„Waterford Wedgwood“ vadovas Davidas Sculley sakė, kad ši žinia yra „nuvilianti“, tačiau tvirtino tikįs, kad verslui bus surastas pirkėjas ir prekės ženklas nenustos egzistuoti. Tiesa, net ir tuo atveju nėra garantijų, kad bus išsaugotos visos darbo vietos.

Įmonės savininkas seras Sir Anthony O'Reilly, kuriam tuo pat metu tenka kovoti su 1,4 milijardo siekiančiomis savo žiniasklaidos grupės „Independent News & Media“ skolomis, žiniasklaidai sakė, kad gali guostis tik tuo, kad viskas, ką buvo galima padaryti siekiant išsaugoti verslą, buvo padaryta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Waterford Wedgwood“ jau kurį laiką derėjosi su JAV privačiu investiciniu fondu dėl galimo 600 mln. eurų siekiančio gelbėjimo sandorio.

Kompanijos problemos buvo gerokai įsisenėjusios – verslas jau šešerius metus veikė nuostolingai, o kilus kredito krizei pasaulyje, įmonei tapo sudėtinga gauti naujų lėšų. Sausio 2-osios terminas buvo jau trečias įsipareigojimų atidėjimas, kurį kompanijai suteikė kreditoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų