REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje spaudžiant šalčiui pamokos Vilniaus ir Kauno mokyklose pirmadienį vyksta įprasta tvarka, dauguma mokinių į mokyklas atėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas sakė BNS, kad į pamokas neatvyko tik „vienas kitas“ vaikas.

REKLAMA

„Dalis jų gal neatėjo dėl ligos, klasių auklėtojai dabar tai aiškinasi, skambina tėvams, kurie nepranešė, dėl ko vaikai neatėjo“, - kalbėjo A.Bagdonas.

Jis taip pat pastebėjo, kad daliai pradinukų ir penktokų šiuo metu dar tęsiasi atostogos - minėtiems mokiniams žiemą skiriamos papildomos 5 dienų atostogos kai kurių mokyklų sprendimu prijungtos prie kalėdinių atostogų.

Vilniaus savivaldybės Švietimo skyriaus turimais duomenimis, sostinėje pirmadienį pamokos taip pat vyksta įprasta tvarka.

Švietimo ir mokslo ministerija primena, kad temperatūrai nukritus žemiau 20-ies laipsnių pamokos gali būti neorganizuojamos visų bendrojo lavinimo mokyklų pirmos - penktos klasių mokiniams.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu temperatūrai nukritus žemiau 25 laipsnių, pamokos gali nevykti bendrojo lavinimo mokyklų šeštos - dvyliktos klasių mokiniams bei bendrąjį lavinimą teikiančių profesinių mokyklų moksleiviams.

Pirmadienio naktis buvo šalčiausia šią žiemą. Vidurio Lietuvoje ir kai kur pietrytiniuose rajonuose termometro stulpelis nukrito žemiau 20-ies laipsnių.

Šalčiausia buvo beveik pusmetrio storio sniego sluoksniu užpustytame Kaune - 23 laipsniai šalčio. Tokia temperatūra laikinojoje sostinėje buvo ir pirmadienio rytą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų