REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupės „Toxica“ merginos žengia tik pirmuosius žingsnius į profesionalią sceną, bet jos žino, ko tenka atsisakyti, ir turi viziją, ką reikia daryti norint tapti tikromis žvaigždėmis.

REKLAMA
REKLAMA

„Toxica“ lietuvių kalba reiškia „nuodinga“. Tuo teko įsitikinti per pokalbį. Vieną akimirką pamanai, kad šios merginos yra stebuklas, nes žurnalistui beveik nereikia uždavinėti klausimų. Kitą akimirką supranti, kad tai tikra čiauškėjimo bomba. Gerąja prasme, žinoma.

REKLAMA

Pigiam popsui - „ne“

- Atrodote labai skirtingos. Kokia grupės istorija?

Margarita Intaitė: Rimčiau dainuoti pradėjau pas Dainą Bilevičiūtę. Ten susipažinau su Arūne.

Arūnė Šulgaitė: Iš pradžių viena kitos nekentėme, nors esame panašios...

M.I.: Bet tada buvome labai skirtingos...

A.Š.: Viena kitos atžvilgiu elgėmės labai šaltai, net bijojome prieiti ir susipažinti. Ji man atrodė labai pasipūtusi. Teko ir man vaidinti pasipūtusią. (Juokiasi.) Susipažinti arčiau teko, kai dalyvavome viename iš D.Bilevičiūtės suorganizuotų konkursų. Mus pastebėjo prodiuseriai.  Kartu pradirbome apie metus.

M.I.: Bet projektas neišdegė... Vėliau atsirado „Toxica“.

REKLAMA
REKLAMA

- Prisipažinsiu, man primenate merginų grupes YVA ar „69 danguje“. Kuo nors nuo jų skiriatės?

M.I.: Mes trokštame kokybės, laviname balsus. Stengiamės daryti tai, kas atitinka mūsų reikalavimus. Norime pademonstruoti savo kūrybą ir tikrai nenorime būti laikomos eiline lėlyčių grupe.

A.Š.: O man patinka „69 danguje“. Bet iš tiesų mūsų kūrybinis procesas skiriasi nuo tokių grupių. Kiekvieną dainą rašome iš savo patirties, išgyvenimų, nuotaikų kaitos. Pradėjome nuo ritmenbliuzo, o dabar jau pastebime, kad vis daugiau atsiranda klubinės muzikos prieskonių ar roko elementų, bet idėja atiduoti dalelę savęs išliko nepaliesta. Galiu tik pažadėti, kad pasistengsime nedaryti visiškai pigaus popso. Nebent kas nors susisuktų galvoje. (Juokiasi.)

Pasikeitęs įvaizdis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar reikėtų iš jūsų tikėtis skandalų? Daina „Aš šiąnakt tavo“ kvepia skandalu...

M.I.: Kodėl manote, kad tai yra skandalas?

A.Š.: Mūsų pradinė mintis tikrai nebuvo joks skandalas - tiesiog norėjome sukurti klubinę dainą, o pavadinimą galima interpretuoti kaip tik nori. Gal tai reiškia, kad aš su tavimi šoksiu, ar būsiu mintimis tavo. Viskas priklauso nuo to, kaip dainą priims klausytojai. Nieko blogo šia daina nenorėjome ir nenorime pasakyti.

M.I.: Skandalai - trumpiausias kelias į sceną. Atėjus tokiu keliu, tenka greitai nulipti. Juk neturi publikai ką parodyti.

A.Š.: Reikia stengtis dirbti iš širdies, o ne skandalus kelti. Net savo įvaizdį kuriame iš širdies: pačios siuvomės rūbus, pačios pirkomės aksesuarus. Anksčiau mūsų įvaizdis buvo kiek kitoks - viena buvo juoda, kita balta.

REKLAMA

- Tai kuri buvo juodoji?

M.I.: Aš, nes visada esu pikta...

A.Š.: Fotografai nuolat maldauja, kad ji nebūtų pikta. (Juokiasi.)

M.I.: Aš tik atrodau pikta. (Juokiasi.) Tiesiog nemėgstu, kai kas nors nurodinėja...

A.Š.: Ji - nelengvas, bet labai mielas žmogelis. Bet šiek tiek tėvelių išlepintas vaikas.

M.I.: Ar aš? Tau daug daugiau visko perka.

A.Š.: O, taip... Tu dar aną savaitę naujus batus nusipirkai, o aš su senais vaikštau.

M.I.: Bet vaikštai su nauja rankine.

A.Š.: Ji tekainavo keliasdešimt litų. Pirkau už savo studento stipendiją. Taigi nereikia. Labai atsiprašome - įsijautėme. Kartais nemokame savęs pažaboti.

REKLAMA

Jau turi gerbėjų

- Nebijote, kad publika jūsų nepriims ir išleidus albumą teks lipti nuo scenos?

A.Š.: Mes nesiruošiame trauktis.

M.I.: Nesitrauksime net jei mūsų niekas neklausys. Stengsimės kurti dainas taip, kad jų tiesiog būtų neįmanoma neklausyti.

- Išsirengsite?

M.I.: To daryti tikrai nebūtina. Turime ir dabar gerbėjų, kurie klausosi mūsų dainų. Nors nelabai daug, tai yra įrodymas, kad esame reikalingos neišsirengusios.

A.Š.: Kol kas galime džiaugtis, kad žmonės klauso to, kuo pačios džiaugiamės. Būna koncertų, kurių metu publika prašo dainas kartoti po kelis kartus. Tada supranti, kad esi reikalinga ir ne veltui dainuoji, ne veltui kuri.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Nieko nebijote, nenusirenginėsite. Ką reikia daryti, kad taptum žvaigžde Lietuvoje?

M.I.: Reikia atsiduoti tam, ką darai, labai rimtai į tai žiūrėti.  Tiesiog reikia atiduoti save. Sunkiausia, manau, yra pelnyti klausytojų pagarbą. Tai yra labai svarbu.

A.Š.: Reikia stengtis, kitaip galimybių kuo nors tapti nėra labai daug.  Pripažinsiu, kad reikia ką nors aukoti. Pačiai dažnai tenka rinktis dainavimą arba mokslus. Pasitaiko atvejų, kad nespėju pasirengti egzaminams. Tikiuosi, neturėsiu akademinių skolų per dainavimą.  (Juokiasi.)

M.I.: Vakarėlius taip pat tenka aukoti. Oi, reikėjo sakyti, kad laisvalaikį aukojame.

A.Š.: Bet nemažai ir atrandame. Iš tiesų gal net nelabai tiktų pasakymas, kad aukojame. Niekas juk mūsų neverčia po paskaitų eiti į repeticijų salę. Pačios tai darome su malonumu. Labai smagu savaitgaliais dardėti autobusiuku į koncertus.

REKLAMA

Pasigenda įrangos

- Žinau, dėl ko neįtiksite vyriškai publikai - nemėgstate trumpų sijonų...

M.I.: Aš nekenčiu trumpų sijonų.

A.Š.: Ji mėgsta ir nešioja, o mano kojos negražios.

M.I.: Nenusišnekėk, kiek tave matau, visada su trumpa suknele vaikštai.

A.Š.: (Juokiasi.) Aš nemėgstu vasarą sijonų. Kojos mano per plonos. Štai tokia mūsų mergaičių grupė be trumpų sijonų.

M.I.: O kodėl mergaičių grupė turi būti su trumpais sijonais? Todėl mes ir „Toxica“ - nuo kitų skirsimės dainomis ir įvaizdžiu. Būsime su kelnėmis. (Juokiasi abi.)

A.Š.: Bet kol kas scenoje esame su suknelėmis. (Juokiasi.)

M.I.: Tik kol kas. O sijonas man nėra patogus. Niekada nenešiosiu to, kas man nėra patogu. Be to, labai nepatinka, kai signalizuoja pravažiuojantys automobiliai.

REKLAMA

- „Toxica“ po penkerių metų?

A.Š.: Nors dažnai pykstamės, manau, dar dainuosime. Penkeri metai juk nieko nekeičia.

M.I.: Keičia. Įsivaizduoju, kad viskas bus profesionaliau.

A.Š.: Progresuosime, tai jaučiame ir dabar. Anksčiau scenoje buvo labai nedrąsu. Dabar sugebame pabendrauti tarpusavyje. Scenoje nesipykstame, nors mes labai greitai viena kitai atleidžiame.

M.I.: Mes linksminamės, kai pykstamės. Po penkerių metų norėčiau būti subrendusi ir turėti šeimą.

A.Š.: Rimtai? O Dieve, kaip keistai tai skamba iš tavo lūpų.

M.I.: O iš tavo lūpų viskas skamba keistai.

-  O kas labiausiai muzikos pasaulyje nepatinka?

A.Š.: Klubai labai dažnai neturi įrangos gyvam dainavimui. Visada rengiame gyvą programą, repetuojame, atvažiuojame, o ten tiesiog nėra sąlygų parodyti, ką sugebame. Tai labai nervina.

Mantas Stankevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų