• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros ir meno darbuotojų atlyginimai nuo Naujųjų metų augs 11 proc., o ne 20 – 30 proc., kaip buvo planuota anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė pranešė antradienį patikslinusi ankstesnio ministrų kabineto patvirtintą Kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokesčio didinimo 2009-2011 metais programą, pagal kurią nuo sausio 1-osios biudžeto asignavimai darbo užmokesčiui kultūros ir meno darbuotojams bus didinami 11 proc., o ne 20 – 30 proc., kaip ketino buvusi socialdemokrato Gedimino Kirkilo vadovauta Vyriausybė.

REKLAMA

Balandį ankstesnė Vyriausybė buvo nutarusi nuo sausio didinti bibliotekų ir muziejų darbuotojų algas 30 proc., teatrų ir koncertinių įstaigų specialistams – 20 proc., kultūros centrų ir kitų kultūros įstaigų specialistams – 24 proc. Antradienį Vyriausybės patvirtintame nutarime visi šie skaičiai išbraukti, paliekant 11 proc. algų didinimą visiems kultūros ir meno darbuotojams.

Nuo sausio 1 dienos kultūros įstaigų vadovų tarnybinių atlyginimų koeficientai didinami vidutiniškai 17 proc. (balandį planuota 35 proc.) , specialistų su aukštuoju universitetiniu išsilavinimu – 25 proc. (ketinta 50 proc.), specialistų su aukštuoju neuniversitetiniu išsilavinimu – 17 proc. (planuota 35 proc.), specialistų su aukštesniuoju ar specialiuoju viduriniu išsilavinimu, įgytu iki 1995 metų, – 8 proc. (ruoštasi 17 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė taip pat pavedė Kultūros ministerijai su socialiniais partneriais iki liepos 1-osios pateikti pasiūlymus dėl kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokesčio didinimo galimybių 2010-2011 metais.

„2009 metų biudžete numatyta didinti algas pagal ankstesnės Vyriausybės programas įvairioms darbuotojų kategorijoms – mokytojams (...), taip pat didinami atlyginimai mokslo darbuotojams, dėstytojams, socialiniams, kultūros darbuotojams.

(...) Buvo įsipareigota didinti atlyginimus nuo 20 iki 30 proc. per ateinančius metus, bet pasikeitus makroekonominėms prognozėms ir ženkliai pablogėjus valstybės finansinei padėčiai, tų įsipareigojimų, kurie ankstesnės vyriausybės priimti, neįmanoma vykdyti“, – po Vyriausybės posėdžio antradienį žurnalistams aiškino finansų ministras Algirdas Šemeta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Vyriausybė nutarė mažiau kelti ir mokslo bei studijų institucijų darbuotojų bei socialinį darbą dirbančiųjų algas. Kitąmet mokslo bei studijų institucijų darbuotojų atlyginimai augs 5,6 proc., o ne 20 proc., kaip buvo nutarusi ankstesnioji Vyriausybė. Be to, kol kas planuojama per 3 metus šios srities darbuotojų algas padidinti 50 proc., o ne anksčiau planuotais 70 proc. Šis procentas greičiausiai bus keičiamas.

Socialinį darbą dirbančiųjų algas kitąmet nutarta didinti 12 proc. vietoj anksčiau planuotų 30 proc. Esą taip bus sutaupyta apie 23 mln. litų. Vyriausybės nutarime rašoma, kad vietoj anksčiau planuotų 40 mln. litų šių darbuotojų algų kėlimui dabar prireiks 17 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų