• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasmet prieš Kalėdas į Klaipėdos vaiko teisių apsaugos tarnybą (VTAT) plūsteli gerumas. Kelios dešimtys uostamiesčio gyventojų į tarnybą kreipiasi norėdami sužinoti adresus šeimų, kurioms reikalinga parama ir pagalba.

REKLAMA
REKLAMA

„Keletą metų iš eilės viena klaipėdietė varganai gyvenančią šeimą vežasi į prekybos centrą ir už 500 litų perka jiems būtiniausius daiktus. Prieš Kalėdas daug klaipėdiečių skambina mums ir siūlosi padengti šventinį stalą tiems, kurie patys to neišgali padaryti“, - apie gerus darbus metų pabaigoje kalbą pradeda VTAT vedėja Gražina Aurylienė.

REKLAMA

Metų pabaigoje ankštuose kabinetuose įsikūrusios tarnybos darbuotojos skęsta žaislų, saldainių ir supakuotų ryšulėlių kalnuose. Pokalbio metu G. Aurylienė kartu su kolegėmis kaip tik pakavo saldainius skurdžiai gyvenančių šeimų vaikams.

„Moteris atnešė du didžiulius maišus saldainių, padėjo koridoriuje, o kai paklausėme, kam turėtumėm būti dėkingi, šovė pro duris, nenorėjo viešinti pavardės. Tokių kuklių, gerų žmonių, patikėkit, labai daug. Jų pagrindinis prašymas dažniausiai yra neviešinti pavardžių spaudoje ar televizijoje“, - sakė pokalbininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet tarnybą maloniai nustebino senojo turgaus prekiautojų dėmesys, jie surinko 700 litų. Šie pinigai pravirkdė vienišą trijų vaikų motiną, kuri savo atžalas migdydavo lovelėse, paramstytose plytomis. Šeimai turgaus prekiautojai nupirko du naujus sudedamus fotelius.

Klaipėdiečiai į tarnybą užsuka ir be skambučių, atneša sauskelnių, naujų žaislų, vežimėlių kūdikiams, buities reikmenų, drabužėlių. Ko reikia vargstančioms šeimoms, klausinėja ir uostamiesčio politikai.

Devintus metus iš eilės VTAT kartu su įvairiomis įstaigomis ir organizacijomis rengia kalėdines akcijas. Šiais metais buvo orientuotasi į paramą šeimoms. Jos geradarių dėka šiemet sulaukė apie 300 vargingai gyvenančių šeimų. Iš jų 100 gavo baldų, 200 - buičiai reikalingų daiktų, maisto produktų.



Vaida JUTKONĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų