• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

32-ejų metų Ignalinos rajono gyventojas D. B. bus teisiamas dėl mažametės podukros žaginimo ir seksualinio prievartavimo. Baudžiamoji byla nagrinėjimui perduota Vilniaus apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus apygardos prokuratūros, ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad nuo 2005 metų gruodžio pabaigos iki 2008 metų rugsėjo pradžios D. B., būdamas neblaivus bei pasinaudodamas mažametės bejėgiškumu, ne kartą žagino ir seksualiai prievartavo dvylikametę podukrą.

REKLAMA

Mergaitė apie patėvio nusikaltimus rašė dienoraštyje, kurį mama perskaitė ir sudegino. Tik šiemet rugsėjį, užklupusi savo vyrą lovoje su mažamete dukra, iškvietė policijos pareigūnus.

Įtariamasis D. B. dėl pateiktų Vilniaus apygardos prokuroro kaltinimų – žaginimo (BK 149 str.) ir seksualinio prievartavimo (BK 150 str.) – visiškai prisipažino. Jis yra suimtas ir teismo laukia įkalinimo įstaigoje. Įstatymas už šiuos įvykdytus nusikaltimus numato laisvės atėmimo bausmę iki 15 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Mažametės tėvas pripažintas civiliniu ieškovu. Jis pateikė ieškinį 100 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Per šių metų 11 mėnesių Vilniaus apygardos prokurorai dėl išžaginimo ir seksualinio prievartavimo į teismus perdavė 15 baudžiamųjų bylų, kaltinimai pareikšti 19 asmenų, iš jų šeši – suimti.

Pasak Viešosios įstaigos „Vaiko namas“ specialistų, mažametės bei paauglės, patyrusios seksualinę prievartą bei nesulaukusios pagalbos iš artimųjų, patiria didelį stresą, dažnai jaučiasi kaltos dėl to, kas įvyko, daugelis jų stengiasi iš namų išeiti arba sau ką nors blogo pasidaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Todėl šios įstaigos darbuotojai primena ir ragina vaikus, paauglius (es), patyrusius (ias) seksualinę prievartą ar kitokio smurto, arba tapusiems tokio smurto liudininkais kreiptis į VšĮ „Vaiko namą“ darbuotojus, kurie pasiūlys psichologinę ir socialinę pagalbą, teisines paslaugas.

Viešosios įstaigos „Vaiko namas“ adresas: Žemaitės 21-203, Vilnius, tel. (8 5) 233 8396, mob. tel. 8 604 00920.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų