• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taupymo vajų paskelbęs premjeras Andrius Kubilius saviems negriežtas. Susiveržti diržus nuolat raginantis Vyriausybės vadovas penkis Vyriausybėje dirbančius politinio pasitikėjimo tarnautojus pamalonino priedais.

REKLAMA
REKLAMA

Potvarkį dėl 20 proc. algos dydžio priemokų skyrimo A.Kubilius pasirašė ketvirtadienį. Jos paskirtos ministro pirmininko sekretoriato vadovei Vaidai Jauniškienei, patarėjams Jonui Survilai ir Mykolui Majauskui bei premjero padėjėjai Jardai Paukštienei.

REKLAMA

Dokumente teigiama, kad algos keliamos „už darbo krūvį viršijančią veiklą“, nors premjero komanda naujuose kabinetuose tespėjo apšilti kojas - dirba mažiau nei savaitę.

Kaip ir G.Kirkilas

„Patarėjai dirba ypatingomis krizės sąlygomis, kai darbo laikas yra visai nenormuojamas. Dirbame ir savaitgaliais, ir naktimis, todėl manau, kad į tai turi būti atsižvelgta“, - vakar savo sprendimą LŽ aiškino premjeras A.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar tuomet, kai darbo ritmas taps normalus, šių priedų bus atsisakyta, Vyriausybės vadovas tvirtino kol kas nematantis požymių, kad taip nutiks greitai.

„Mano komandos patarėjų darbas bus labai intensyvus“, - pridūrė jis.

A.Kubilius tvirtino, kad jo patarėjai turi būti kvalifikuoti, taigi reikia mokėti tokį atlyginimą, kuris pritrauktų savo srities žinovus.

Premjeras taip pat aiškino, jog ankstesnių Vyriausybių vadovai savo komandai skyrė gerokai didesnius priedus.

„Pažiūrėjau į buvusio premjero Gedimino Kirkilo paskutinius sprendimus dėl priedų ir laikiausi lygiai tokių pat“, - kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Padėjėja persidirba

Naujoje A.Kubiliaus komandoje padėjėja dirbanti J.Paukštienė LŽ aiškino, kad darbo Vyriausybėje dabar yra daug.

„Šeštadienį numatomas posėdis, dauguma aptarnaujančių žmonių dirbs. Tikrai juntamas papildomas darbo krūvis. Dirbu tik keletą dienų, ir dar nebuvo taip, kad 17 valandą kuris nors galėtume eiti namo“, - tikino ji.

J.Paukštienė sutiko, kad ateityje ministrai retai rinksis į posėdžius ne darbo dienomis, ir spėjo, kad vėliau priedas galbūt bus panaikintas.

„Niekas nesiruošia apiplėši valstybės“, - paprašyta įvertinti, kaip algų kėlimas atrodo premjero raginimų taupyti fone, tvirtino padėjėja. Pasakyti, kiek uždirba J.Paukštienė nepanoro, o vėliau aiškino to tiksliai nė nežinanti.

Nebuvo informuoti

REKLAMA

„Oi oi oi, - taip į klausimą apie padidėjusį atlygį sureagavo M.Majauskas. - Ne. Šio dalyko aš nekomentuosiu, pirmiau noriu pažiūrėti į dokumentą.“

Paprašytas patikslinti, ar jam tai staigmena, anksčiau Jungtinės Karalystės investicinio banko „Barclays Capital“ kylančių kapitalo rinkų specialistu dirbęs M.Majauskas pabrėžė taip nesakęs.

„Tai yra jūsų interpretacija“, - pridūrė jis.

Dar vienas premjero patarėjas J.Survila LŽ tvirtino, kad apie sprendimą mokėti didesnį atlygį jis nežinojo. „Dirbame penkias dienas, tenka ir naktimis padirbėti. Kiek tai tęsis, nežinau. Kaip nežinau, kaip pakomentuoti šį sprendimą“, - aiškino patarėjas, anksčiau dirbęs Demokratinės politikos institute.

Apie tai, kad padidinta alga, teigė negirdėjusi ir sekretoriato vadovė V.Jauniškienė. Ji taip pat tvirtino negalinti komentuoti to, ko nežinanti. „Komanda nesuformuota, todėl kol kas visų darbus dirbame“, - atlygio kėlimo priežastį spėliojo ji.

Lauryna Vireliūnaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų