REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltijos šalių dienos prekybos komentaras (12-19)

„Klaipėdos naftos“ akcijų prekyba lėmė išaugusią Vilniaus vertybinių popierių biržos apyvartą, kuri pasiekė 3,2 mln. litų, tačiau tik „Klaipėdos nafta“ ir „Šiaulių bankas“ pasižymėjo didesnėmis apyvartomis ir akcijų kurso kilimu, o kitų kompanijų akcijoms trūko pirkėjų dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

Talino vertybinių popierių biržoje taip pat jaučiamos artėjančių švenčių nuotaikos ir apyvartos po truputį mažėja, tačiau tai turi neigiamą įtaką OMX Talino indeksui, kuris smuko 1,90 proc.

REKLAMA

Rygos vertybinių popierių biržoje nuotaikos taip pat išlieka ne pačios pakiliausios (indeksas krito 1,05 proc.), o apyvartos taip pat po truputį ima mažėti.



Bloga naujiena: AB „Anykščių vynas“ 2008 metų veiklos rezultatų tikslinimas


AB ,,Anykščių vynas” keičia 2008 metų veiklos rezultatų prognozes. Skelbtas nuostolis 3 mln. litų (0,9 mln. EUR) didėja, tad planuojama, kad metų pabaigoje bus patirta 6,2 mln. ( 1,8 mln. EUR) litų nuostolio neatskaičius nuostolių. Tokį rezultatą lemia bendra situacija šalies rinkoje ir dėl metų pradžioje 20 proc. padidėjusių akcizų alkoholiniams gėrimams sumažėję bendrovės pardavimai. Taip pat sumažėjusi paklausa ir žema koncentruotų obuolių sulčių pardavimo kaina. 2009 metais didėjant alkoholinių gėrimų akcizui numatomas pardavimo planų mažėjimas, todėl įmonė planuoja atidėti pinigų darbuotojų išeitinėms pašalpoms.

REKLAMA
REKLAMA

 „Anykščių vyno“ devynių mėnesių rezultatas buvo 1,787 mln. litų nuostolis. Bendrovės 2008 m. III ketv. nuostolis buvo tik 770 tūkst. litų, taigi paskutinio ketvirčio nuostolis bus didžiausias per metus. Faktas, kad likus kelioms savaitėms iki metų pabaigos nuostolio prognozė yra didinama daugiau nei du kartus iki 6,2 mln., vertinamas labai neigiamai. Bendrovė planuoja atleisti dalį darbuotojų, tačiau tai yra daroma ganėtinai pavėluotai.

Neutrali naujiena: AB Lietuvos elektrinė patvirtinta 2009 m. remiamos elektros energijos kaina

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija  2008 m. gruodžio 18 d. posėdyje  patikslino prognozuojamas elektros energijos gamybos kainas 2009 metams.  AB Lietuvos elektrinė patvirtinta 2009 m. gaminamos elektros energijos kaina – 37,35 ct/kWh.

Remiama elektros energija Lietuvoje vadinama elektros energija, kurią gamina ne Ignalinos atominė elektrinė (IAE), bet kitos elektrinės. Lietuvos elektrinės gaminama energija priskiriama remiamai todėl, kad jos gamyba būtina elektros sistemos rezervui užtikrinti. Skirstomųjų tinklų bendrovės („VST“ ir Rytų skirstomieji tinklai) sudaro sutartis su elektros gamintojais dėl elektros pirkimo metams. Natūralu, kad jos pirmiausia siekia supirkti pigesnę IAE energiją, todėl teisės aktais yra nustatyta, kad viešuosius interesus atitinkanti elektros energija turi būti superkama. Naujienoje paskelbta kaina yra prognozuojama kaina, už kurią turi būti superkama Lietuvos elektrinės elektros energija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų