• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį JAV biržoje tęsėsi akcijų kainų kritimas, tempą diktuojant energetikos įmonėms, kurios pigo dėl į ketverių metų žemumas smukusios naftos kainos.

REKLAMA
REKLAMA

„Dow Jones“ indeksas sesijos metu smuko beveik 300 taškų, o uždarant biržą buvo nukritęs 219 taškų (-2,5 proc). „General Electric“ akcijos smuko 8,2 proc., kai „Standard & Poor‘s“ sumažino kompanijos finansų paslaugų padalinio reitingą nuo stabilaus iki neigiamo.

REKLAMA

„S&P 500“ indeksas krito 19 taškų (-2,1 proc.), o „Nasdaq“ smuko 27 taškais arba -1,7 proc.

„General Motors“ akcijų vertė krito net 16,2 proc., „Wall Street Journal“ pranešus, kad GM ir „Chrysler“ atnaujino derybas dėl susijungimo. Vėlai trečiadienį „Chrysler“ pranešė, kad stabdys gamybą visose 30-yje savo gamyklų bent mėnesiui, kad pasiūla priartėtų prie smunkančios paklausos. „Ford Motor“ akcijos krito 9,6 proc., pasklidus pranešimams, kad automobilių gamintojas sausį bent savaitei stabdys visas savo gamyklas Šiaurės Amerikoje.

Neapdirbtos naftos kaina atpigo 10 proc. ir nukrito žemiau nei 37 JAV doleriai už barelį. Per metus naftos kaina jau nukrito 60 procentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų