REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos gatvėms pasidengus ledu, šalyje vyravo chaosas: kelias valandas netūpė ir nekilo lėktuvai, gatvėse nusidriekė automobilių virtinės, žmonės slidinėjo ir griuvo.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau policija giria vairuotojus už atsargumą, o ligoninėse operuoti sužalotuosius pasirengę chirurgai nesulaukia pacientų tiek, kiek tikėtasi, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Sužeistųjų anšlagui pasiruošta

Vilniaus greitosios pagalbos ligoninės atstovės spaudai Elvitos Juškaitės teigimu, nepaisant plikšalos, vakar ligoninėje buvo ramu. „Buvo užfiksuotos trys avarijos, bet žmonės jokių sunkių sužalojimų nepatyrė ir gydysis ambulatoriškai. Galimam anšlagui pasiruošta: operacinės yra paruoštos, o prireikus bus iškviesta daugiau gydytojų, tačiau kol kas kreipėsi vos vienas kitas žmogus dėl nesunkaus sužalojimo“, - sakė E. Juškaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio ligoninės konsultacijų poliklinikos vadovė Ramunė Paliokaitė vakar informavo, kad į poliklinikos traumatologus dėl lūžių, išnirimų, patempimų ir kitų traumų vakar kreipėsi 20 nukentėjusiųjų. Tačiau tai nėra daugiau nei įprastai.

Vakarų Lietuvoje didesnių nelaimių dėl slidžių kelių bei šaligatvių išvengti taip pat pavyko - dėl rankų kaulų lūžių pagalbos prireikė vos keliems garbingo amžiaus klaipėdiečiams.

Tuo tarpu Kauno Raudonojo Kryžiaus ligoninės priimamojo vedėjos Loretos Valinevičienės duomenimis, mieste prasidėjus plikšalai, traumas patyrusių pacientų padaugėjo trigubai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtarus kaulų lūžius, ligoninės Radiologijos skyriuje per parą buvo atliktos net 232 rentgeno nuotraukos. Vien į ligoninės traumatologijos punktą per pastarąją parą kreipėsi apie 200 pacientų, tai yra visu šimtu daugiau nei įprastas paros vidurkis.

Policininkus džiugina atsargumas

Vakar iki pietų Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui buvo pranešta apie 110 sostinėje įvykusių eismo įvykių.

„Užvakar policijoje buvo registruoti 67 eismo įvykiai, bet policija eismo įvykius registruoja tik tada, kai yra nukentėjusių žmonių, kai eismo įvykyje dalyvauja daugiau nei du dalyviai arba kai vairuotojams tarpusavyje nepavyksta išsiaiškinti, kieno kaltė“, - „Respublikai“ sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato specialistas Paulius Radvilavičius.

REKLAMA

Kauno policijos duomenimis, dėl plikšalos vakar užregistruota 50 proc. daugiau eismo įvykių. Anot pareigūnų, visos nelaimės įvyko šalutinėse gatvėse, kur slidžiau. Automobiliai trankėsi į tvoras, stulpus, net į degalines. Viena vairuotoja įvažiavo į kelio ženklą.

Sostinės policijos pareigūnai džiaugiasi, kad žmonės važinėja labai atsargiai ir eismo įvykių iki vakar ryto buvo fiksuota palyginti nedaug.

Anot P. Radvilavičiaus, užvakar eismo įvykių užfiksuota gerokai daugiau nei įprastai normaliomis oro sąlygomis, tačiau kai gatves dengia ledas, avarijų skaičius padaugėja - tad pastarųjų dienų eismo įvykių skaičius policijos pareigūnų nė kiek nestebina.

REKLAMA

Šiauliečiai slidinėja dėl skolų

Šiaulių miesto gatves čiuožykla pavertęs plikledis dar labiau apnuogino įsisenėjusią savivaldybės skolą miesto kelius prižiūrėti turinčiai bendrovei „Specializuotas transportas“. Pasak įmonės atstovų, savivaldybė už atliktus darbus bendrovei šiuo metu skolinga daugiau nei 2 mln. litų.

Kadangi visų miesto kelių ir gatvių priežiūrai pinigų nėra, užvakar, Šiauliuose susidarius plikledžiui, įmonės technika darbavosi tik ekstremaliausiose miesto vietose: barstė įkalnes ir viadukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutines dienas Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus kėdėje leidžiantis būsimasis Šiaulių apskrities viršininkas Rimundas Domarkas pripažino, kad problema rimta, bet užtikrino, kad ji sprendžiama.

„Su „Specializuoto transporto“ atstovais esame sutarę, kad iki kitų metų vasario mėnesio didžiąją dalį įsiskolinimo padengsime, - teigė R. Domarkas „Respublikai“. - Todėl savo įsipareigojimus bendrovė turi vykdyti ir valymo kokybė nuo to nukentėti neturėtų“.

Parengta pagal „Respublikos“ žurnalistų Sido Aksomaičio, Dariaus Čiužausko, Genės Silickienės, Olavos Strikulienės, Agnės Vaitasiūtės pranešimus

REKLAMA

Komentaras

Audrius Smaliukas

„If draudimo“ Žalų centro direktorius

Jau nuo ankstaus trečiadienio ryto "If draudimo" Žalų centras pradėjo gauti pranešimus apie nelaimingus atsitikimus dėl staigaus plikledžio.

Pirminiais duomenimis, pranešimų yra dvigubai daugiau nei įprastą žiemos dieną. Didžioji dalis draudžiamųjų įvykių yra registruota Vilniuje. Vidutinis vairuotojų patirto nuostolio dydis - apie 2500 litų. Pagrindinė avarijos priežastis - staigus stabdymas nepasirinkus saugaus greičio ir atstumo.

Taip pat pranešta apie nedidelius automobilių apgadinimus namų kiemuose ar stovėjimo aikštelėse, statant automobilius. Padaugėjo ir kreipimųsi dėl patirtų traumų, pavyzdžiui, paslydus ant nenuvalytų šaligatvių, laiptų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų