• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė pirmadienio posėdyje, vykdydama savo programines nuostatas, pritarė Energetikos ministerijos įsteigimo įstatymo projektui ir su juo susijusių įstatymų pakeitimų projektams bei Vyriausybės įstatymo 29 straipsnio papildymo ir pakeitimo įstatymo projektui ir teiks juos svarstyti Seimui.

REKLAMA
REKLAMA

Įstatymų projektais numatoma, kad Energetikos ministerijai bus perduotos Ūkio ministerijos funkcijos energetikos srityje. Energetikos ministerijos, anot Vyriausybės, įkūrimas papildomai biudžetui nieko nekainuos.



Prezidentas ir opozicijos lyderis - prieš

REKLAMA

Prezidentas Valdas Adamkus jau skelbė nepritariantis naujos valdančiosios koalicijos planams įsteigti Energetikos ministeriją.

„Iš principo, mano supratimu, išskyrimas Ūkio ministerijos ir steigimas Energetikos ministerijos, kaip jį bedarytume, man yra sunkiai suprantamas“, - BNS sakė Baku su vizitu viešintis V. Adamkus.

Dar spalio pabaigoje, paskelbus apie planus reorganizuoti Ūkio ministeriją ir įsteigti naują Energetikos, V. Adamkus tuomet sakė tam pritarsiantis tik tuo atveju, jeigu tai iš esmės pagerintų valdymą šioje srityje, naujos institucijos veikla nedidintų valstybės išlaidų ir nebūtų plečiamas biurokratinis aparatas.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicijos ir socialdemokratų lyderis Gediminas Kirkilas ministerijos reorganizavimui teigia nepritariantis. Be to, jis šią savaitę kreipėsi į V. Adamkų prašydamas atsakingai įvertinti numatomos ministerijų reorganizacijos pasekmes ir ją sustabdyti.

Socialdemokratai piktinasi ir kitais reformų planais: ketinimu suskaldyti Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją, perduodant Ūkio ministerijai darbo klausimus, taip pat siekiu į Kauną iškelti Žemės ūkio ministeriją.



Tikslinga reforma?

Dar tik svarstant Vyriausybės planus kalbėta, kad vienas iš Ūkio ministerijos restruktūrizacijos ir skaidymo tikslų yra naujajai koalicijai nepriimtino, ne kartą labiau privačiam kapitalui, nei valstybei dirbant politikų įvardyto ministerijos valstybės sekretoriaus Aniceto Ignoto nušalinimas nuo energetikos klausimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Energetikos ministeriją planuojama įsteigti 2009  m. sausio 1 dieną.  Pagal koalicijos partnerių susitarimą būsimajai Energetikos ministerijai turėtų vadovauti konservatorių atstovas. Kandidatas į energetikos ministrus - įmonės „Doclogix" direktorius Arvydas Sekmokas. Kartu su premjeru A.Kubiliumi jis įkūręs Žinių ekonomikos forumą.

Ministrų kabinetą sudaro keturios į Permainų koaliciją susibūrusios partijos: Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Tautos prisikėlimo partija, Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų