REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinėje prokuratūroje pradėjo veikti Informacinio saugumo ir operatyvinės veiklos kontrolės skyrius, kuriam pavesta užtikrinti tinkamą valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo reikalavimų laikymąsi šalies prokuratūrose - administruoti įslaptintą informaciją, užtikrinti personalo patikimumą ir pan.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat vienas iš svarbiausių naujo skyriaus uždavinių - operatyvinės veiklos subjektų (Antrojo operatyvinių tarnybų departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, Muitinės departamento, Policijos departamento, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Vadovybės apsaugos departamento, Valstybės saugumo departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos) atliekamų operatyvinių veiksmų teisėtumo užtikrinimas prokurorinėje tokios veiklos kontrolės grandyje, šių tarnybų ir Generalinės prokuratūros bendradarbiavimo bei veiksmų koordinavimo stiprinimas, dalyvavimas teisėkūros veikloje reglamentuojant operatyvinę veiklą, užtikrinant žmogaus teisių ir laisvių laikymąsi.

REKLAMA

Pasak Generalinės prokuratūros pranešimo, stiprinti operatyvinės veiklos kontrolę bei peržiūrėti operatyvinės veiklos įstatymo nuostatas prokuratūrą įpareigojo Seimo priimti teisės aktai.

,,Didesnį dėmesį skirti įslaptintos informacijos apsaugai ir operatyvinės veiklos kontrolei mus paskatino ir pastarųjų metų veiklos šiose srityse analizė, apibendrinimų išvados, visuomenėje prieštaringai vertinama kai kurių operatyvinės veiklos subjektų veikla, žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos būklė Lietuvoje“, - prokuratūros pranešime spaudai cituojamas generalinis prokuroras Algimantas Valantinas.

Atsižvelgiant į šalies ekonomikos realijas, vengiant nepateisinamo etatų didinimo, naujasis skyrius formuojamas tik iš Generalinėje prokuratūroje jau dirbančių prokurorų ir valstybės tarnautojų. Iš viso skyriuje dirbs 4 prokurorai, jiems talkins 3 prokuratūros valstybės tarnautojai ir darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų