REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje, viešbutyje „Algirdas“, esančiame Algirdo g. 24, duris atvėrė nuo virtuvės iki interjero Prancūzija alsuojantis restoranas „F‘Ollie‘s“.

REKLAMA
REKLAMA

Restorano įkūrėjai tikina, kad „F‘Ollie‘s“ bus prieinamas visiems, kurie vertina maisto kokybę bei tiems, kurie taupo savo laiką.

REKLAMA

Geriausia – Prancūzijos virtuvė

Prieš metus UAB „SM7“, atidarę sėkmingai veikiantį belgų restoraną „Paradis Belge +32“, šiandien pasikvietę į pagalbą tą patį garsų belgų kulinarą Olivier Michils – atidaro prancūzų virtuvės restoraną „F‘Ollies“.

„Prancūzų virtuvė – neabejotinai geriausia pasaulyje. Jei apžvelgtume geriausius pasaulio restoranus, visų jų virtuvė sukurta būtent prancūzų virtuvės pagrindu. Kiekvienas Prancūzijos regionas garsėja vis kitu virtuvės šedevru: Normandija garsėja ypatingais blynais – krepais, Bretane (Bretagne, - aut. past.) – austrėm, Provincija – padažais ir žolelėmis, Perigordas – triufeliais... O kur dar milijonai sūrių rūšių. Neabejotinai geriausi gyvenime ingredientai yra ten“, – pagyrų negaili prancūzų virtuvei belgų kulinaras Olivier Michils.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo austrių iki prestižinio šampano

Restorane bus siūloma platus prancūziškų patiekalų bei gėrimų asortimentas. Kas yra buvę Prancūzijoje, pirmiausia tikriausiai ieškos jūros gėrybių bei desertų ir tikrai neliks nuvilti – austrės, moliuskai, sraigės, kiaušinio pyragas su įvairiais priedais, svogūnų sriuba – tai tik maža valgiaraščio dalis. Vyno gurmanams bus pasiūlyta tokių vynų rūšių, kurių nėra kitose

Pabaltijo šalyse, kuriuos restoranui parinko ir prie patiekalų derino Someljė mokyklos mokytojas, vynų žinovas Darius Voisiat. Beveik visi siūlomi vynai yra visame pasaulyje žinomų Prancūzijos regionų ir gamintojų: Bordo (Rothschild), Burgundija (Laroche), Ronos slėnis (Perrin), Elzasas (Hugel). D. Voisiat džiaugiasi, kad lankytojams galės pasiūlyti vynų iš įvairiausių vynuogių rūšių:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jei ankščiau Lietuvos restoranuose ir kavinėse dominuodavo tik kelios vynuogės – baltoji Chardonnay ir raudonoji Cabernet Sauvignon ir gal dar Merlot, tai dabar galime pasiūlyti įvairiaspalvę vynuogių ir vyno stilių puokštę – apie 20 skirtingų vynuogių...“.  Be vynų, lankytojams bus pasiūlyta pasimėgauti klasikiniu „Moet&Chandon“, moderniu „Nicolas Feuillatte“ bei pora rūšių prestižinio šampano, priderinto prie išskirtinių restorano patiekalų.



Tikras prancūziškas interjeras

„F‘Ollie‘s“ interjeras – žaismingas, jame gausu prancūziškų kultūrinių ir dekoratyvinių motyvų. Lengvumą ir flirtą siekta išreikšti pertvaromis, kurios svečiams taip pat suteiks privatumo. Restorane įrengto baro sienelė primena vitražą iš šampano butelių dugnų, o nuotraukos ir paveikslai ant sienų atspindi Paryžiaus gyvenimo akimirkas. Paveikslais ir nuotraukomis bus galima gėrėtis ne tik restorane, bet ir juos įsigyti – tai nedidelė aliuzija į prancūzišką meno galeriją.

Olivier Michils patikino, kad „F‘Ollie‘s“ – tai ne tik prancūziškas interjeras, bet tai visa koncepcija su išgyventa patirtimi: prancūziškomis dekoracijų detalėmis, valgiaraščiu, serviruote bei muzika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų