REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras neskyrė tarnybinės nuobaudos Klaipėdos apygardos vyriausiajam prokurorui Ignui Lauciui už tai, kad jo vairuotojas, kaip įtarta, prokuratūros kieme pardavinėjo automobilius ir apgavo kelis jos darbuotojus.

REKLAMA
REKLAMA

Tarnybinis patikrinimas dėl darbo organizavimo, turto naudojimo tvarkos, prokurorams taikomų reikalavimų ir apribojimų buvo pradėtas šių metų spalio 30-ąją, po to, kai spaudoje pasirodė pranešimai apie tai, jog buvęs apygardos prokuratūros vairuotojas darbovietės kieme pardavinėjo automobilius bei pasiskolinęs iš prokurorų tūkstantines sumas jų negrąžino.

REKLAMA

Generalinė prokuratūra taip pat sužinojo apie Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūroje atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl galimo buvusio vairuotojo sukčiavimo.

Tarnybinį patikrinimą atlikusi komisija pateikė išvadą, kurioje konstatavo pažeidimą ir siūlė skirti I. Lauciui tarnybinę nuobaudą - pastabą.

Šią komisijos išvadą I. Laucius apskundė.

Algimantas Valantinas nutarė jo nebausti. Generalinio prokuroro sprendime konstatuota, kad tarnybinio patikrinimo metu negauta tvirtų ir neginčytinų duomenų, jog Klaipėdos apygardos prokuratūros kieme per paskutinius 6 mėnesius buvo prekiaujama automobiliais. Be to, sprendime teigiama, kad tarnybinio patikrinimo komisijos išvada dėl I. Lauciaus vadovaujamoje prokuratūroje visiškai nereglamentuoto Ūkio skyriaus darbo taip pat nėra tiksli.

Po tarnybinio patikrinimo I. Lauciui nurodyta parengti ir patvirtinti Klaipėdos apygardos prokuratūros Ūkio skyriaus darbuotojų pareigybių aprašymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų