REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus teigia, jog Valstybės saugumo departamento vadovas Povilas Malakauskas jam nėra pateikęs jokios operatyvinės medžiagos apie tai, kad jo tarnyba vykdytų žurnalistų sekimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jokios absoliučiai. Tai yra bendras vertinimas to, ką jūs esate girdėję“, – trečiadienio vakarą žurnalistams sakė šalies vadovas.

REKLAMA

Prezidentas sakė gavęs ir skaitęs trečiadienį paskelbtą jam skirtą visuomeninio judėjimo "Piliečių santalka" skirtą viešą laišką, kuriame jis raginamas atsakyti, ar saugumas slapta seka Lietuvos žurnalistus ir vykdo jų atžvilgiu operatyvinę veiklą.

Laiške buvo klausiama, kiek kartų per pastaruosius trejus metus VSD prašymu teismas leido slapta klausytis Lietuvos žurnalistų ir politikos apžvalgininkų telefoninių pokalbių ir ar šalies vadovas matė tokių telefoninių pokalbių išklotines bei kitą operatyvinę medžiagą.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš prieš eilę metų aiškiai pasisakiau: nesvarbu kaip bebūtų, kokia problema iškiltų: skaudi, neskaudi, kaip ji būtų pristatyta žiniasklaidos, žurnalistų, aš ją priimu normaliai. Pasisakau prieš bet kokią cenzūrą. Yra laisva spauda, laisva nuomonė reiškiama ir aš stovėjau už tai ir stoviu šiandien“, – kalbėjo V. Adamkus.

Pasak šalies vadovo, jei iškyla problema, kad kas nors yra sekamas, būtina kreiptis į teisėsaugos institucijas.

„Mano atsakymas į tai: jeigu yra faktai, jie be jokių delsimų turi būti perduoti prokuratūrai, ir prokuratūra turi imtis atitinkamų veiksmų. Dabar – sakė, nepasakė, gandas buvo, kalbėjomės, nesikalbėjome. Taip negalima valstybinės svarbos klausimų spręsti. Aš už tai, kad esant įrodymams, prokuratūra turi nedelsiant imtis ikiteisminio tyrimo“, – sakė V. Adamkus.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas, apžvalgininkas K. Girnius teigia sulaukęs VSD pareigūnų perspėjimų, kuriuos pats apžvalgininkas vertina kaip jam darytą spaudimą dėl viešai reiškiamos kritiškos nuomonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų