• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įgaliojimus antradienį vakare grąžinęs 14-osios Vyriausybės vadovas, socialdemokratų vadovas Gediminas Kirkilas pradėjo oficialiai eiti Seimo opozicijos lyderio pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų frakcija antradienį oficialiai paskelbė dviejų frakcijų – socdemų ir „darbiečių“ – susitarimą dėl koalicijos sudarymo ir sprendimo Seimo opozicijos lyderiu paskelbti G. Kirkilą.

REKLAMA

Tuojau po to buvo priimti nutarimai, kuriais G. Kirkilas įtrauktas į Seimo vadovybės institucijų sudėtį – Seimo valdybą bei Seimo seniūnų sueigą.

Opozicijos lyderis naudojasi Statute numatytomis teisėmis, kurios daugeliu atveju prilygsta Seimo pirmininko pavaduotojo.

Pagal Seimo statutą, opozicijos lyderiu gali tapti frakcijos ar jų koalicijos atstovas, jei koalicija turi daugiau kaip pusę Seimo mažumos balsų. Socialdemokratai Seime turi 26, Darbo partija – 10 narių frakcijas. Atskirai socialdemokratams nepakaktų mandatų skelbti savo atstovą opozicijos lyderiu.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau opozicijos lyderio kėdė nėra tvirta – „darbiečiai“ po balsavimo dėl Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho teisinės neliečiamybės, už kurios panaikinimą pasisakė ir socdemai, užsiminė apie galimą pasitraukimą iš opozicijos koalicijos.

Nors 26 narių frakciją turintys socialdemokratai – antra pagal dydį ir didžiausia opozicinė frakcija Seime, vieniems jiems mandatų opozicijos lyderio postui neužtektų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų