REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos ministras pirmininkas Francois Fillonas, sveikindamas paskirtąjį Lietuvos premjerą Andrių Kubilių, užsiminė, kad dvi šalys galėtų suintensyvinti santykius pasirašydamos strateginės partnerystės susitarimą.

REKLAMA
REKLAMA

Prancūzijos ambasada Lietuvoje ketvirtadienį perdavė oficialų Prancūzijos premjero sveikinimo laišką A.Kubiliui. Diplomatinės atstovybės teigimu, prie sveikinimų prisideda Prancūzijos vyriausybė ir ambasadorius Lietuvoje Francois Laumonier.

REKLAMA

Laiške pabrėžiama, kad tarptautinės, ypač Europos, bendruomenės veiksmai išgyvenant ekonomikos sulėtėjimą ir finansų krizę turi būti dar labiau koordinuojami.

F.Fillonas pridūrė, kad Prancūzijai svarbus energetinio saugumo gerinimas, ir patikino A.Kubilių, jog jo šalies pastangos sulauks „visapusiškos paramos“.

Šią savaitę paskirtasis premjeras sulaukė ir Rusijos kolegos Vladimiro Putino sveikinimų.

Praėjusią savaitę A.Kubilių pasveikino JAV prezidentas George W.Bushas, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas Valdas Adamkus praėjusį penktadienį pasirašė dekretą, kuriuo Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS - LKD) lyderį A.Kubilių paskyrė naujuoju Lietuvos premjeru.

Ketvirtadienį prezidentas dekretu patvirtino 15-osios Vyriausybės sudėtį.

Ne vėliau kaip per 15 dienų nuo paskyrimo premjeras pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę ir pateikia svarstyti jos programą.

A.Kubilius penktadienį Seime pristatė Vyriausybės programą, kurią planuojama tvirtinti kitą antradienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

15-asis ministrų kabinetas pradės dirbti, kai Seimas pritars Vyriausybės programai ir prisieks ministrai.

Naują ministrų kabinetą formuoti ėmėsi keturios į Permainų koaliciją susibūrusios partijos - Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Tautos prisikėlimo partija, Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų