REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keistuoliai - šviesuoliai dėkoja savo žiūrovams

Dvidešimtuosius metus švenčiančiam Keistuolių teatrui – dar vienas svarus kūrybinės veiklos įvertinimas.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 29 dieną Lietuvos televizijos didžiojoje studijoje vykusios akcijos „Daugiau saulės, daugiau šviesos“ finalinio koncerto metu Keistuolių teatro vadovas Aidas Giniotis atsiėmė Metų šviesuolio statulėlę ir diplomą „Už saugomą vaiko sąmonę. Šviesai“.

REKLAMA

Penktus metus Lietuvos nacionalinės televizijos rengiama ir tradicine tapusi akcija „Daugiau saulės, daugiau šviesos“ ragino televizijos žiūrovus rinkti Lietuvos šviesuolius – žmones, savo pasiaukojimu, širdies gerumu ir prasmingais darbais šiemet atkreipusius Lietuvos televizijos dėmesį.

Už juos kvietė balsuoti dešimt laidų, kiekviena jų siūlė po 3 nominantus. Šiemet laida „Kultūra“, atkreipusi dėmesį į šviesai saugomą vaiko sąmonę, nominavo tris kūrėjus vaikams: Vytautą V. Landsbergį, Vitalijų Mazūrą ir Keistuolių teatrą. Žiūrovų balsai nulėmė, kad Metų Šviesuolio titulą pelnė dvidešimtuosius metus gyvuojantis Keistuolių teatras.

REKLAMA
REKLAMA

Keistuolių teatro simbolis – varna Albertina, pasakojanti teatro istoriją, jo pradžią prisimena taip: „Aš buvau pirmas laisvas paukštis Lietuvos teatrų padangėje. Vieni mane vadino balta varna, kiti tiesiog Albertina, treti abejojo, ar aš iš vis paukštis... Aišku viena - atrodžiau aš KEISTAI.“  

Keistuolių teatro keistumas radosi iš šilto ir jaukaus bendravimo su vaikais – kada nebelieka tokios įprastos teatre „ketvirtosios sienos“ tarp aktorių ir žiūrovų. Gal dėl to atvirumo ir sąžiningumo su žiūrovais užaugo jau ne viena Keistuolių žiūrovų karta, kuri į teatrą veda jau ir savo vaikus. Veda Keistuolių teatro nutiestu taku iš spalvotos vaikystės į keistą suaugusiųjų pasaulį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norėdami padėkoti žiūrovams už ištikimybę ir rodomą meilę, Keistuoliai jubiliejinį sezoną pavertė tikra švente. Kūrybinį sezoną pradėję atnaujintu muzikiniu reviu suaugusiems „Taisyklė Nr. 1, arba Sapnuoti Vilnių draudžiama“, per porą naujojo teatrinio sezono mėnesių Keistuoliai žiūrovams pristatė net tris premjeras: spektaklį mažoje erdvėje „Mašininkai“, režisuotą Aido Giniočio, detektyvinį žiaurių romansų spektaklį „Išėjau aš stotin“, režisuotą Vytauto V. Landsbergio ir muzikinį spektaklį vaikams – „Interviu su šlykštukais“, režisuotą Agnės Sunklodaitės.

REKLAMA

Artėjant gražiausioms metų šventėms – Kalėdoms ir Naujiesiems Metams, Keistuolių teatras žiūrovams dar rengia keletą staigmenų. Jau šį savaitgalį, gruodžio 6-7 dienomis teatro scenoje naujai atgims legendinis Keistuolių teatro spektaklis „Geltonų plytų kelias“, kurį kartu su jauniausiąja Keistuolių aktorių karta stato režisierius Aidas Giniotis.

O turbūt didžiausia dovana Keistuolių teatro gerbėjų laukia gruodžio antroje pusėje – Gimtadienio koncertai. Gruodžio 22 d. Šiauliuose, gruodžio 26 d. Kaune, gruodžio 29 d. Vilniuje vyksiantys Keistuolių teatro dvidešimtojo jubiliejaus koncertai bus didžioji Keistuolių padėka žiūrovams už ištikimybę ir už tai, kad jie augo kartu su teatru. „Mūsų koncertai bus skirti visiems žiūrovams, kurie užaugo su „Keistuolių teatru” ir kurie visus šiuos metus buvo su mumis. Jiems norime atiduoti duoklę, tad bandysime atgaivinti jų atmintį ir dar sykį priminti visa tai, kas buvo geriausia per dvidešimt metų”, – sako vienas Keistuolių teatro įkūrėjų Aidas Giniotis.

REKLAMA

Pirmojoje koncerto dalyje su pamėgtais personažais susitiks vaikai, antrojoje – žiūrovai išvys muzikinį kokteilį suaugusiems „Nuo aušros iki sutemų“, specialiai šiam koncertui paskutinį sykį atgaivintas „Vogtas dainas”, o koncertas baigsis „Paskutinių Brėmeno muzikantų” dainomis.



A. Aleksandravičiaus nuotr.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų