REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius abejoja, ar kadencijos paskutines valandas skaičiuojančiai Gedimino Kirkilo Vyriausybei pavyks Seime prastumti pataisas, leidžiančias nacionalinės energetikos bendrovės „Leo LT“ akcijas, kurias valdo privati investuotoja, „Vilniaus prekybos“ (VP) bendrovė „NDX energija“, įkeisti banke už solidžią kelių milijardų litų paskolą.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad tokiai nuodėmei nepasiduosime ir netvirtinsime. Ir į šį reikalą, kaip ir į visą „Leo Lt“, žiūrėsime atidžiai“, - Seime žurnalistams tvirtino A.Kubilius.

REKLAMA

Jis išreiškė norą, kad darbą baigianti kairioji Vyriausybė nebepriimtų šalies ūkiui svarbių sprendimų.

„Jau kelintą savaitę matome, kad kiekviename Vyriausybės posėdyje yra svarstomi projektai, keliantys nemenką susirūpinimą - dėl suskystintų dujų terminalo, dėl „Lietuvos dujų“, dabar - dėl „Leo LT“, - kalbėjo A.Kubilius.

Europarlamentarė Ona Juknevičienė pirmadienį Vilniuje pareiškė, kad „Leo LT“ akcijos, kurias valdo privati investuotoja - „Vilniaus prekybos“ bendrovė „NDX energija“ - galėtų būti įkeistos banke už solidžią kelių milijardų litų paskolą, jei bus priimtos Vyriausybės siūlomos teisės aktų pataisos,

REKLAMA
REKLAMA

Jos vertinimu, už maždaug 38 proc. „Leo LT“ akcijų „NDX energija“ galėtų gauti 2-3 mlrd. litų paskolą.

„Pataisos kelia grėsmę nacionaliniam saugumui“, - sakė europarlamentarė.

Ūkio ministerijos pareigūnai aiškina, kad Atominės elektrinės, Nacionalinio saugumo pagrindų ir Strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių įstatymų pataisomis siekiama perkelti Europos Sąjungos direktyvą į nacionalinę teisę bei užkirsti kelią kai kurių strateginių įmonių, pavyzdžiui, „Lietuvos energijos“ akcininkams, neatitinkantiems saugumo kriterijų, gauti svarbią informaciją apie įmonę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų