• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šventiniu spektakliu Katedros aikštėje šeštadienį, pirmojo advento sekmadienio išvakarėse, Vilniuje prasideda tradicinis tapęs renginių ciklas – „Kalėdos sostinėje 2008“. Nacionalinę Kalėdų eglutę įžiebs „Vaikų Eurovizijos“ trečiosios vietos laimėtoja Eglė Jurgaitytė.

REKLAMA
REKLAMA

Taurios idėjos

Vilniaus miesto mero Juozo Imbraso teigimu, įprastus projekto „Kalėdos sostinėje 2008“ renginius papildys naujos iniciatyvos, kurių pagrindinis tikslas - privilioti kuo daugiau žmonių į šią ilgą, prasidedančią Kalėdų išvakarėse ir besibaigiančią Trimis karaliais, šventę, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Šiemet pirmą kartą po Vilnių važinės mobilus linksmasis Kalėdų autobusas, gruodžio mėnesį jis aplankys 21 seniūniją. Autobusas skleis šventinę nuotaiką ne tik centrinėse miesto gatvėse.

Antroji naujovė – „Dovanų bankas“ - vyks Rotušės aikštėje gruodžio 21-28 d. Akcijos metu vilniečiams bus suteikta galimybė keistis dovanomis ir nustebinti savo artimuosius, draugus, pažįstamus ar bendradarbius.

Jau kelerius metus Vilniuje, miestui besirengiant žiemos šventėms, Vilniaus universiteto akademinis mišrusis choras rengia ypatingą renginį - dovaną tiems, kuriems muzikos džiaugsmą patirti sunkiau. Šiais metais Šv. Jonų bažnyčioje bus rengiamas Kalėdų koncertas ne tik klausos negalią turintiems žmonėms, bet ir regos neįgaliesiems.

REKLAMA
REKLAMA

Padėka geradariams

Į įžiebimo spektaklį, vyksiantį šeštadienį 18.30 val., taip pat pakviesta cirko trupė iš Prancūzijos „Transe Express“, rodanti didelio masto vizualius urbanistinius spektaklius daugiatūkstantinėms minioms didmiesčiuose visame pasaulyje. Vilniuje trupė Kalėdų šventes pradės įspūdingu oro akrobatų pasirodymu. Svečiai iš užsienio į Lietuvą atskrenda lėktuvu, o konstrukcijos atvažiuoja transportu.

Vilniuje bus puošiama ne tik nacionalinė Kalėdų eglė Katedros aikštėje, bet ir atnaujintoje Rotušės aikštėje. Kaip tapo įprasta, į koncertus vilniečius kvies ir „Kalėdų muzikos aidai Vilniaus bažnyčiose“, šventinis Kalėdų koncertas Rotušės aikštėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš pat šventes Vilniaus rotušėje miesto meras J. Imbrasas labiausiai nusipelniusiems žmonėms įteiks apdovanojimus - Šv. Kristoforo statulėles. Visi įvairaus amžiaus, pomėgių, socialinių grupių žmonėms skirti renginiai - nemokami.

Meilė sutaiko


„Kartu su eglės įžiebimu visiems mums dar kartą sužibės vilties medis, prie kurio prisilietę į savo namus parsinešime tos kalėdinės vilties žinią, kad Dievas iš tikrųjų rūpinasi kiekvienu iš mūsų, kad nepaisant, kokie laikai - sunkesni ar lengvesni, ekonomiškai prabangesni ar kuklesni, vilties žinia visada išlieka pati didžiausia vertybė“, - teigė kunigas Ričardas Doveika.

REKLAMA

Anot jo, artimo meilė taikai duoda daug daugiau, negu jai pajėgia duoti teisingumas. „Tad linkiu visiems ramybės ir dvasios laiko. Kad jūs su šypsena pradėtumėte kiekvieną dieną, kad jums visiems užtektų kantrybės ten, kur atrodo sunku ir nepakeliama. Kuo mažiau šitame laikotarpyje mąstykime apie krizes, kuo daugiau žvelkime vienas į kitą, dalykimės artimo meilės duona, kad kiekvienas atsisėdęs prie Kūčių stalo dar kartą pajustume, jog prisidėjome gydydami įskilusią ir sergančią vilties vertybę“, - kalbėjo R. Doveika.

Gintarė Šatkauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų